NRKs mangeårige sportsreporter Gunnar Grimstad er død etter en tids sykdom. Han ble 82 år gammel.

Grimstad gikk bort tirsdag. Han ville ha fylt 83 år kommende lørdag. NTB har vært i kontakt med familien, som er innforstått med at dødsfallet omtales.

– Dette var en veldig trist nyhet for meg. Gunnar var en av mange i Sportsrevyen som hadde en fantastisk idrettsbakgrunn som håndballspiller, sier NRK-legenden Arne Scheie til NTB.

– Vi jobbet veldig nært med ski, og jeg kom han veldig nært. Han var en veldig hyggelig og fin kollega. Jeg får nesten ikke uttrykt meg, for dette er så trist, legger han til.

På spørsmål om hva som var hans beste minne sammen med Grimstad, klarer ikke Scheie å velge kun ett:

– Det må være to ting: Da Magne Myrmo ble den siste verdensmesteren på treski i 1974 og Ivar Formos OL-gull i 1976.

Grimstad startet sin NRK-karriere i ungdomssatsingen Falkeklubben, men var utdannet lærer. Han ble en del av NRK-sporten fra 1970 og har et stort antall mesterskap bak seg som kommentator.

Han har dekket 13 olympiske leker som journalist. Han debuterte i Sapporo-OL i 1972 og avsluttet med Aten-OL i 2004. Det sistnevnte mesterskapet dekket han imidlertid fra Oslo.

Grimstad kommenterte både langrenn, roing og padling, men det var likevel håndballen han kanskje huskes best fra. I kommentatorboksen hadde han med seg blant andre Frode Kyvåg.

I 1992 under OL i Barcelona lot han seg rive med i kommentatorboksen da Siri Eftedal scoret seiersmålet mot Sovjetunionen og sikret norsk finalebillett.

Grimstad spilte også håndball på toppnivå for Oslo-klubben Arild. I tillegg var han aktiv i roing for Norske Studenters Roklubb.

I NRK-sporten jobbet han blant annet sammen med svært folkekjære personligheter som Knut Bjørnsen, Knut Th. Gleditsch, Kjell Kristian Rike, Sølve Grotmol og Terje Dalby. De har også gått bort.