Det ligger an til én enkelt utskiftning i regjeringen, ifølge de to mediene. Det har vært spekulert på om statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ville flytte på flere statsråder samtidig, men ifølge NRK og VG blir det kun én endring i denne omgang.

Målet er at utnevnelsen av ny kultur- og likestillingsminister skal skje onsdag, men det er ikke endelig avklart, skriver NRK og VG.

Trettebergstuen kunngjorde fredag at hun går av fordi hun har brutt habilitetsreglene. Hun deltok søndag på 25. juni-markeringen i Oslo, og hun vil formelt få avskjed i nåde av Kongen i statsråd onsdag.

Flere peker på Jaffery
Flere navn nevnes som mulig etterfølger for Trettebergstuen. En person mange trekker fram, er Lubna Jaffery (Ap).

43-åringen fra Bergen er fast møtende vararepresentant på Stortinget og sitter som nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Hun har lang erfaring fra bergenspolitikken, og hun har tidligere vært statssekretær i Kulturdepartementet.

Flere navn nevnes
Tidligere nestleder, kulturminister og arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik er allerede foreslått av Rogaland Ap til å ta over. Flere politiske kommentatorer mener det ikke er grunn til å tro at Støre vil ta henne inn i regjering denne gangen.

Ifølge NRK er Aps stortingsrepresentanter Cecilie Myrseth fra Troms og Lene Vågslid fra Telemark også nevnt i diskusjonen, men det er uvisst om disse står på Støres kortliste. Ifølge Aftenposten skal også Aps partisekretær Kjersti Stenseng ha blitt nevnt som aktuell kandidat.