Årsregnskapet for Aller X, som utgir nyhetsnettstedet Sol, Elbil24 og Kode24, omsatte for 57 millioner i fjor. Driftsresultatet endte på fem millioner, noe som gir selskapet en driftsmargin på nesten ni prosent.

- Dette er vi særdeles fornøyde med, sier Andreas Heen Haaland-Carlsen, ansvarlig redaktør i nyhetsnettstedet Sol samt nisjenettstedene elbil24 og kode24.

Nyhetsnettstedet Sol er en tjeneste som gir leserne hele nyhetsbildet, og nyheter fra alle seriøse norske aviser. Sols oppgave er å gjøre nyhetene lett tilgjengelig for så mange som mulig. Sol har i dag 197.000 daglige lesere. De siste årene har Sol hatt en formidabel vekst på hele 50 prosent (fra 131.000 lesere). Elbil24 er en nisjeavis for elbil-eiere, mens Kode24 er Nordens største nettavis for utviklere.

Årsregnskapet for Aller X viser at selskapet i fjor samlet omsatte for 59 millioner kroner. Dette er hele ti millioner mer enn året før. Driftsresultatet endte på snaue fem millioner, som var en nedgang på tre millioner fra rekordtallene året før.

Selskapet, som eies av Aller Media, har avvikende regnskapsår, og leverer regnskap fra 1. oktober til 31. september.

- At vi leverer et driftsresultat på 4,9 millioner er vi tilfredse med, med tanke på det utfordrende markedet mediebransjen befinner seg i, sier Andreas Heen Haaland-Carlsen.

Tidligere i år ble det klart at toppsjefen i Aller X, Karina Dahling Ehrenclou, sluttet som en følge av de store omorganiseringene på topp i mediekonsernet som også gir ut Dagbladet, Se og Hør og KK. 

Her kan du se tallene til Aller X-selskapene samlet for regnskapsårets 2022. Alle tall i MNOK. 

Aller X 2022 2021 Endring i %
Omsetning 57,2 47,6 + 20
Driftsresultat 4,9 8,0 - 38
Resultat før skatt 5,0 8,1 - 38