Filippa Wallestam begynte sin Viaplay-karriere i 2014, da selskapet fortsatt var en del av MTG, som sjef for lineær-TV og radio i Skandinavia. Siden 2019 har hun hatt det øverste innholdsansvaret i Norden og ledet strømmetjenestens storstilte satsing på drama.

Så sent som i mai i år fikk Wallestam et opprykk som kommersiell direktør med det overordnede ansvaret for Viaplay Groups største marked som utgjøres av Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Det skjedde i forbindelse med at Kim Poder forlot selskapet etter 24 år.

Les mer: Viaplay-topp slutter etter 24 år

Deretter har som kjent mye skjedd, og bare én måned etter at Wallestam tiltrådte i sin nye rolle sendte Viaplay ut et dystert resultatvarsel som fikk aksjen til å rase på børsen. Samtidig ble daværende konsernsjef Anders Jensen byttet ut med tidligere MTG-sjef Jørgen Madsen Lindemann.

Da Lindemann offentliggjorde sin nye ledelse 28. juni, var verken Wallestam eller stillingen hennes å finne, og nå bekrefter en talsperson for Viaplay Group at Filippa Wallestam har forlatt selskapet sammen med Sahar Kupersmidt, som har vært konserndirektør for People & Sustainability, og Mia Suazo Erikson, som har vært konserndirektør for markedsføring.

Den nye Viaplay-sjefen har valgt å gå tilbake til en modell med egen ledelse i hvert land. Her hjemme er det P4-sjef Kenneth Andresen som har fått den midlertidige jobben med å fylle stillingen.

- Avgjørelser som gjelder det redaksjonelle, salg og markedsføring skal nå gjøres lokalt der de hører hjemme, mens vi fortsatt skal kapitalisere på vår felles teknologi- og distribusjonsplattform, sa Jørgen Madsen Lindemann under gårsdagens resultatpresentasjon.

Les også: Viaplays nye norgessjef taus om norske oppsigelser

Viaplay Group skal kutte mer enn hvert fjerde årsverk i et forsøk på å snu den negative økonomiske utviklingen til selskapet.

Det ligger også an til store endringer på innholdssiden. Fremover vil Viaplay Group satse mindre på drama og mer på reality og brede underholdningsprogrammer.

Ifølge den nye Viaplay-ledelsen har den storstilte dramasatsingen til selskapet kostet langt mer enn den har smakt.

Les mer: Spektakulær kollaps i Viaplay