Produksjonsselskapet Redpoint Productions har fått ny sjef i Sandra Dal. Hun kom til selskapet i februar i år fra stillingen som finansdirektør i Cinenord og tar nå over som ny administrerende direktør etter Vegard Stenberg Eriksen.

- Dette er superspennende, og jeg gleder meg til et godt samarbeid med hele teamet. Lederbyttet er helt udramatisk. Vegard ønsker i første rekke å være tettere på produksjon, og har to prosjekter som er lengt fremme i utvikling med håp om snarlig greenlight, sier Dal til Kampanje.

Redpoint Productions har ikke ukjente, Jo Nesbø, og «Exit»-regissør, Øystein Karlsen, inne på eiersiden. I tillegg er også PR-agent Niclas Salomonsson den siste store eieren.  TV-produksjonsselskapet har nettopp fullført innspillingen av sin første produksjon, TV-serien «So Long Marianne» med kreativ leder i selskapet, Ingeborg Klyve, som hovedprodusent. Serien som skal vises på NRK skildrer forholdet mellom Leonard Cohen og Marianne Ihlen og i hovedrollene møter seerne Thea Sofie Loch Næss og amerikanske Alex Wolff som det berømte paret.

Sandra Dal sier Redpoint har som mål å produsere både dramaserier og spillefilmer.

- Vi produserer, til enhver tid, den beste ideen vi har mulighet til få finansiert og brenner for å fortelle. Faktisk er en av de prosjektene som ligger lengst frem i pipelinen nå en spillefilm, sier hun.

12 mill. i omsetning
I sitt første driftsår hadde Redpoint rundt 12 millioner kroner i omsetning og Sandra Dal sier mesteparten av omsetningen er knyttet til produksjonen «So long Marianne».

- Hva tror du omsetningen i 2023 vil ligge på?

- Vi har ferdigstilt opptaksdelen av «So Long Marianne» så omsetningen vil reflektere dette, sier hun.

Hun sier at Redpoint «trolig» vil være i gang med en ny produksjon i 2024 og at det er flere spennende prosjekter på gang.

- Hva kan du si om disse prosjektene og er det en TV-kanal som allerede har blitt med på finansieringen her?

- Vi har flere ulike prosjekt, og tre av de er svært nær et greenlight, men som dere vet er det ikke verdens beste tidspunkt å finansiere opp prosjekter for øyeblikket, så det ville være uklokt å gå ut å slå på noen som helst tromme her før man faktisk har fått utdelt et instrument, sier Dal.

Jobber med Nesbø-prosjekter
- Er det noen planer om å lage TV-serier basert på Nesbøs mange fortellinger og romaner en gang i fremtiden?

- Vi jobber med flere Nesbø-prosjekter, og også flere av prosjektene til Øystein Karlsen, samt noen de to har sammen. I tillegg har vi selvsagt en fantastisk tilgang i Niclas Salomonsson, som har et gigantisk kontaktnett innen IP (intellectual property, red. anm.). Men mest av alt har vi en grunnleggende ide, om at vi ikke skal produsere ting vi ikke brenner for, sier Sandra Dal.

Redpoint Productions fikk et underskudd på rundt en million kroner i 2022.