- Det har vært noen krevende uker med mye grubling og mange tanker. Det å bestemme seg for å forlate studio, og TV 2 som arbeidsplass, har ikke vært lett. Nesten som en slags sorgprosess. Men når avgjørelsen ble tatt, så kjenner jeg på en nysgjerrighet og på mulighetene i arbeidslivet utenfor TV 2s dører, sier Elin Ludvigsen til TV 2.

Hun har jobbet i mediehuset de i 25 år, både som journalist, nyhetsanker og programleder.

Les mer: Linn Wiik slutter i TV 2 etter 13 år

Det var i et lenge varslet allmøte i midten av november, at TV 2-sjef Olav T. Sandnes, informerte om dramatiske nedskjæringer i TV 2. Allerede i august varslet han at mediehuset måtte kutte kostnader rundt 400 millioner kroner. Forrige måned ble det klart at TV 2 samlet må kutte 120 årsverk, og at dette inkluderer fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter.

Flere av disse årsverkene er allerede redusert, blant annet ved at ledige stillinger ikke har blitt besatt, noen har allerede sluttet, og ved hjelp av et tilbud om gavepensjon til medarbeidere over 60 år.   

Les mer: TV 2-veteraner vil ikke slutte: - Bør ikke støvsuge redaksjonen for 60-åringer

For å nå tallet på 120 årsverk, må mellom 45 og 50 av dagens TV 2-ansatte slutte, noe som skal skje gjennom tilbud om sluttpakker.

Flere kjente profiler har allerede takket ja til sluttpakke. Dette gjelder også for Ludvigsen, som beskriver avgjørelsen som vemodig, men riktig. Hun legger ikke skjul på at endringene mediehuset står ovenfor er årasken til at hun nå takker for seg og benytter seg av muligheten for sluttpakke.

- Jeg kjenner at dette er et riktig tidspunkt for meg å gå videre og at jeg står støtt i min avgjørelse. TV 2 Nyheter må fremover produsere med færre ressurser og prioriteringene blir hardere.

Les også: Ny TV 2-topp slutter og får med seg sluttpakke ut døren: - Ønsket nye utfordringer

Da kuttene ble varslet ble det også klart at flere programkonsepter tas av skjermen. Både «Norske tilstander» og «Ærlig talt» er blant nyhets- og aktualitetsprogrammene som TV 2 legger ned. 

Sammen med Morten Sandøy og Eirik Bergesen har Ludvigsen ledet «Norske tilstander», som har blitt vist på TV 2 Nyheter.

Ludvigsen bekrefter at hun ikke har funnet seg en ny jobb, og at hun skal jobbe i TV 2 ut februar 2024.

Les også: Disse TV 2-programmene forsvinner fra skjermen

Til nå har Elin Sørsdahl, Øyvind Mund, Linn Wiik, Kjersti Bergesen, Ådne Høiland, Jarle Nakken, og nå Elin Ludvigsen, bekreftet at de slutter.