Schibsted-aksjen stiger med nesten ni prosent etter at nyheten om at selskapet planlegger å selge medievirksomheten til Stiftelsen Tinius. B-aksjen omsettes i morgentimene for snaue 280 kroner. 

Dermed har investorene på Oslo Børs sendt markedsverdien til Schibsted kraftig opp mandag morgen. Før børsen åpnet mandag hadde mediekonsernet en markedsverdi på snaue 62 milliarder kroner, nå er denne verdien på 67,6 milliarder kroner. 

Les også: Planlegger å dele Schibsted i to - Stiftelsen Tinius vil kjøpe nyhetsmediene

Aksjeoppgangen kommer som en følge av at Tinius-stiftelsen har lagt inn et bud som priser Schibsteds medievirksomhet til 6,2 milliarder kroner, inkludert posten i Polaris Media. Ekskludert posten i Polaris Media priser Tinius medievirksomhet til 5,4 milliarder kroner. Medieanalytiker Markus Borge Heiberg i SEB sier til Finansavisen at han mener prisen er god.

- Vi har i vår vurdering en selskapsverdi på 3,5 milliarder kroner av News Media. Når de selger til en prising på 5,4 milliarder er det bra. Det som skjer er at Schibsted nå får en større andel av verdien i markedsplassen, som er det internasjonale investorer vil ha eksponering mot. Aksjehistorien bli mer rendyrket. Det er positivt, sier han.

Investeringsdirektør Gaute Eie i Eika Kapitalforvaltning sier til E24 at mener prisen «virker fair». Forvalteren er blant de større aksjonærene i Schibsted gjennom flere fond og sitter med aksjer for rundt 500 millioner kroner. 

Schibsted-aksjen har i år steget med over 60 prosent.