Tirsdagens utgave av «Debatten» var en av de dårligste noensinne. I hvert fall om vi skal tro programleder Fredrik Solvang selv. Onsdag ettermiddag skrev han under på kritikken fra samsunnsdebattant Kjetil Rolness, som i et Facebook-innlegg regelrett slakter gårsdagens debatt om en «tinderfisert» sexkultur.

Bakteppet for gårsdagens sending var et utspill fra FpU-leder Simen Velle i TV 2. Velle har senere gått ut og beklaget deler av det opprinnelige innlegget, men det har likevel utløst en debatt om hvorfor noen menn ikke lykkes i kjærlighetslivet.

Tirsdag møtte Velle opp i «Debatten»-studioet i NRK, men resultatet ble ikke slik Solvang og resten av redaksjonen hadde sett for seg.

- Hadde ikke en debatt
Overfor Kampanje forteller Fredrik Solvang at de har hatt en internevaluering av tirsdagens sending og at de er «mer eller mindre enige» om konklusjonen.

- I etterpåklokskapens lys skulle vi aldri latt Simen Velles utspill være utgangspunkt for debatten. Når det viste seg at Velle nær sagt ikke stod for noe av det han opprinnelig gjorde, hadde vi egentlig ikke en debatt, sier han til Kampanje.

- Visste du det på forhånd?

- Jeg stolte på hans forsikringer om at han stod for det mest vesentlige i utspillet.

- Er det da Velles skyld at debatten ikke ble bedre?

- Det er min feil. Jeg valgte å stole på det, og det skulle jeg ikke ha gjort, jeg skulle forsikret meg bedre.

- Stor forskjell
FpU-lederen er ikke enig i Fredrik Solvangs fremstilling, men sier til Kampanje at han ikke ønsker å gå inn i en større diskusjon om sendingen.

- Jeg mener det er en stor forskjell på å bli misforstått og endre mening. Utover det har jeg ingen kommentar og ingen behov for å gå inn i debatten, sier Simen Velle til Kampanje.

Han forteller likevel at han har fått gode tilbakemeldinger etter gårsdagens opptreden.

- Jeg opplever mange i det ganske land har forstått hva jeg mente, og det setter jeg pris på.

Forsvarer humorstunt
«Debatten» har også fått kritikk for å la VGTV-profil «StSunniva» innlede debatten med et humorinnlegg, men dette grepet stiller Solvang seg bak.

- Jeg er veldig fornøyd med «StSunniva» og synes hun gjorde jobben sin og var veldig morsom, sier han.

- Kjetil Rolness spør om «Debatten» har tapt seg. Hva svarer du til det?

- Vi har sending to ganger i uka. Det skulle bare mangle at ikke også et program som «Debatten» går opp og ned. Det er litt forhastet å konstatere at «Debatten» har tapt seg.

Les mer: Får kritikk for humorstunt: - Kan svekke tilliten til Debatten