Hvis du vil se alt fra Premier League i Sverige, vil det ikke lenger være nok med Viaplays dyreste abonnement. 38 kamper sendes av en konkurrent, skriver det svenske mediet Aftonbladet med henvisning til at Viaplay Sverige selger unna Premier League-rettigheter.

Også danske Prime-kunder får kampene som en del av abonnementet sitt.

Nøyaktig 38 kamper, eller ti prosent av programmet, skal nå vises hos Amazon Prime fra neste sesong. Det tilsvarer en kamp per runde. I en pressemelding skriver Prime Video at kampene vil vises uten ekstra kostnad for Prime-medlemmer i Sverige og Danmark, og avtalen skal gjelde for fire år.

- Vi har tatt en helhetsvurdering om at det er riktig vei å gå for oss. Vi er alltid åpne for partnerskap som gir oss best avkastning på våre investeringer, sier Christian Albeck, fungerende administrerende direktør i Viaplay Group i Sverige til Aftonbladet.

Avtalen med Amazon Prime Video er en del av en omfattende redningsaksjon, skriver Aftonbladet. Viaplay har flere ettertraktede sportsrettigheter – inkludert NHL, Formel 1, svensk landslagsfotball og langrenns-VM – men kundene har sviktet og økonomien har havnet i fritt fall. I februar tok det tapsbelastede konsernet inn fire milliarder kroner i nye emisjoner.

Avtalen må sies å være historisk. Aldri før har en rettighetshaver av Premier League i Norden solgt unna de attraktive engelske fotballkampene og for første gang tar nå en av de store internasjonale strømmegigantene og sikrer seg en av de mest attraktive fotballrettighetene i Norden.

- Hele bransjen gjennomgår akkurat nå en tøff periode. Vi har gjort en solid innsats de siste månedene for å komme tilbake på rett spor, og vi er godt på vei framover, fortsetter Albeck.

Det er også første gang Amazon begir seg inn på sport i Norden. Det er imidlertid ikke første gang Amazon kjøper Premier League-kamper. Ved forrige rettighetsperiode i England kjøpte Amazon en av de mindre pakkene, men droppet ut ved den ny auksjonsrunden.