Norske PR- og kommunikasjonsbyråer trosser koronakrisen og går motstrøms sammenlignet med den øvrige byråindustrien som i det store og hele permitterer og tar store lønnskutt. For som Kampanje skrev i går jobbes det nå «dag og natt» i PR-byrået Zynk og selskapet «permitterer ikke, men rekrutterer».

Les også: Zynk-rådgiverne «jobber dag og natt» med koronakrisen: - Vi permitterer ikke, men rekrutterer

Men Zynk er ikke alene. Også WergelandApenes ansetter og gir Madeleine Nordengen jobben som fast rådgiver i PR- og kommunikasjonsbyrået. 

- God kommunikasjon har aldri vært viktigere og i usikre tider trenger vi dyktige folk. Madeleine har god strategisk teft og sterk driv, og er et verdifullt tilskudd til vårt byrå, sier byråleder Martin Apenes.

Nordengen har ifølge en melding fra byrået «med seg solid kompetanse innen PR og journalistikk». Hun er opprinnelig utdannet journalist fra Journalisthøgskolen i Oslo og har i tillegg en bachelorgrad i PR og samfunnspåvirkning fra Høyskolen Kristiania. Nå får hun jobben fast etter å ha vært både frilanser og rådgivervikar.

- Nå som vi er inne i en tid preget av mye usikkerhet, er jeg glad for å være en del av et byrå som tenker langsiktig og tar vare på sine relasjoner, sier Madeleine Nordengen.

Hun begynte som frilanser hos WergelandApenes høsten 2019.

- Jeg valgte å takke ja til tilbudet om fast jobb i WergelandApenes fordi jeg synes det er givende å jobbe med så dyktige kollegaer, sier hun.

Se videointervju med den nye rådgiveren i WergelandApenes her.

Fra bydel Vestre Aker til byrå
Ved siden av studiene jobbet Nordengen som informasjonskonsulent i bydel Vestre Aker, Oslo kommune. Der hadde hun ansvaret for mesteparten av den eksterne og interne kommunikasjonen.

- Som informasjonskonsulent lærte jeg mye forskjellig og fikk mange utfordringer. Det ga meg verdifull erfaring med strategisk kommunikasjon, mediekontakt og innholdsmarkedsføring. Jeg hadde en veldig fin tid i bydel Vestre Aker og fikk bryne meg på flere spennende arbeidsoppgaver, sier hun.

Viktig å tenke langsiktig
Med bakgrunn fra både journalistikk og PR, styrker Nordengen det byråleder Martin Apenes allerede kaller «et sterkt team» hos WergelandApenes.

- Madeleine har kompetanse som passer godt til mange av kundene og oppdragene våre. I den tiden hun har vært hos oss, har hun levert et solid arbeid som kundene har vært svært fornøyde med. Det er viktig for oss å kunne bistå våre kunder på best mulig måte også i disse vanskelige tider, og vi mener det er ekstra viktig at de som kan holder samfunnsmaskineriet i gang, sier Martin Apenes. 

Les også: WergelandApenes slår av én million kroner på overskuddet