Nylig kunne Kampanje fortelle at PR- og kommunikasjonsbyrået Wergeland Apenes flytter inn i Deichman på Bjørvika for å inngå samarbeid med Scandinavian Design Group. Målet er å styrke satsningen i B2B-markedet.

- Kundene får flere valgmuligheter. Vi kan tilby dem en bredere vifte av komplette tjenester. Det gjør samarbeidet spennende både for kundene våre og oss, sier daglig leder i WergelandApenes, Martin Apenes

Les også: Geelmuyden Kiese lærer av Google – her er PR-byråets ti bud om mangfold

Samtidig henter WergelandApenes inn rådgiver Håkon Knudsen (28) fra Geelmuyden Kiese (GK) hvor han jobbet i politisk avdeling.

- Har alt som har skjedd rundt GK den siste tiden spilt inn på beslutningen om å slutte?

- Jeg leverte oppsigelsen min fire-fem uker før mangfolddebatten begynte så jeg byttet jobb i mye større grad fordi jeg er imponert over det arbeidet de gjør i WergelandApenes. At jeg slutter, har ikke noe med GK å gjøre, sier Håkon Knudsen til Kampanje.

- Hans har gode verdier i bunn
Han legger til at han opplever «mye av kritikken mot Hans Geelmuyden» som urettferdig.

- Ja, det mener jeg. Ikke fordi han ikke sa noe dumt for det gjorde han, men fordi Hans har gode verdier i bunn og har vært strålende sjef, sier Knudsen.

PR-rådgiveren sier han fikk med seg to år i GK før han ryddet pulten da det stormet som verst rundt byrået.

-  Jeg tror ikke det hadde vært noe bedre sted for meg å begynne i bransjen enn i GK og det tror jeg også flere enn meg vil være enige i. Det er mange gode og dårlige meninger om Hans, men han vet hva han driver med etter over 20 år i bransjen og for meg har det vært utrolig lærerikt å gå i læra hos Hans, sier Knudsen.

- Hvordan er Hans Geelmuyden som sjef?

- Det er ingen tvil om at Hans er krevende som sjef, men han er også en inspirerende sjef som du lærer mye av å jobbe med. Han gjør seg bemerket på godt og vondt i måten han opptrer på, og han er i hvert fall ikke ullen.

- Hvordan opplevde du all kritikken, ble du overrasket?

- Ja, på en måte. Men det at saken ble så stor vinter også om at vi er i 2020 og ikke i 2010 og det er et positivt signal. Verden går fremover, og at Hans Geelmuyden selv har erkjent at de kommentarene som kunne fungert i 2010, ikke fungerer i 2020, det er udelt positivt.

- Så nå satser du på en litt roligere tilværelse i Wergeland Apenes?

- Jeg satser i hvert fall på komme til et mindre og ekstremt kompetent miljø med masse flinke folk. Jeg setter veldig pris på den tilnærmingen WergelandApenes har til kommunikasjon og mange som jobber der har også vært i GK tidligere. Det blir et nytt miljø og nye kunder og jeg hadde ikke planer om å bytte jobb før jeg møtte Martin og Rune og ble veldig imponert over hva de presenterte og hvordan de angriper kommunikasjonsfaget. Jeg tror jeg kommer til å lære utrolig mye også i Wergeland Apenes.

Politisk rådgiver:

Håkon Knudsen har de siste par årene jobbet som rådgiver i Geelmuyden Kiese. Før det var han aktiv i politikken.

- Jeg er en AP-mann
Før han begynte i GK hadde Håkon Knudsen mange års erfaring fra Arbeiderpartiet og AUF, hvor han både var medlem av AUFs sentralstyre, Aps landsstyre, samt folkevalgt i Buskerud. I tillegg har han vært politisk rådgiver for daværende AUF-leder, Eskil Pedersen.

- Jeg var vel politiker på heltid og i GK ble jeg også frikjøpt for å være rådgiver for varaordfører Kamzy Gunaratnam. Jeg er en Ap-mann, men har jobbet de siste to årene i kommunikasjonsbransjen.

- På hvilke områder trives du best som PR-rådgiver?

- Jeg jobber veldig mye med myndighetskontakt og trives i sfæren mellom marked og politikk i tillegg til de mer klassiske oppgavene ved PR-faget, sier han.

- Har energi og teft
Daglig leder i WergelandApenens, Martin Apenes, sier de er veldig stolte over ansettelsen. 

- Vi er glade for at Håkon valgte oss Han har en energi og teft som kler oss godt, og som vi vet at kundene våre kommer til å elske. Han har en spennende politisk bakgrunn som er nyttig overfor kunder som vil styrke sin posisjon, sier Apenes.  

er et PR-byrå med rundt 22 millioner kroner, og er dermed et langt mindre byrå enn GK. Selskapet gikk i fjor med et overskudd på drøye fem millioner kroner. PR-byrået er en del av det internasjonalt ledende PR-nettverket FleishmanHillard. I deres årlige trendrapport trekkes viktigheten av å ta standpunkt og stå for noe frem som en av de tydeligste trendene for virksomheter fremover. 

- Hvert oppdrag er unikt, og kundene våre er kravstore og dyktige. Det er derfor viktig å strekke oss og videreutvikle leveransene våre. Håkon blir et verdifullt tilskudd for oss og kundene våre – og vil bidra til å utfordre både oss og dem, sier daglig leder i WergelandApenes, Martin Apenes, en melding.