Kommunikasjonsbyrået Smidesang & Lyng ble etablert i 2014 og har kontorer i Oslo og Trondheim. Byrået, som teller syv ansatte, hadde en omsetning på 7,7 millioner kroner i 2020, med et resultat på 1,9 millioner. På kundelisten står blant annet Sintef, Sykehusbygg og Q-Free. 

- Fjoråret ble et krevende år, men vi klarte å opprettholde omsetningen og leverer et positivt resultat på cirka to millioner, takket være fantastisk laginnsats, sier byråleder Morten Smidesang.

De lanserer nå en ny tjeneste kalt Leie. Tjenesten gir bedrifter muligheten til å abonnere på kommunikasjonstjenester fremfor å ansette, skriver byrået.

Abonnementet gir bedrifter mulighet til å leie en eller flere konsulenter én til fire dager i uken. Modellen er ifølge daglig leder Morten Smidesang tilpasset bedrifter med et stort kommunikasjonsbehov, men begrenset med ressurser.

- 100 prosent av kompetansen, 20 prosent av tiden, som en kunde så fint sa det, sier Morten Smidesang til Kampanje.

- Dumt å betale for fem
Byråederen sier kommunikasjonsfaget har blitt en mer krevende og sammensatt disiplin.

- Det blir flere formater og kanaler, endringene skjer raskere, og forventingene fra samfunnet og kundene øker. Dette rammer mindre virksomheter hardest. DNB og Equinor har ressurser til å bygge store kommunikasjonsmiljø internt, mens de små kanskje må nøye seg med å ansette en person.

- Derfor har vi laget en tjeneste hvor du får kompetansen til et helt miljø, men bare betaler for kapasiteten du trenger. Hvis problemet kan løses med to dager i uken er det dumt å betale for fem, fortsetter Smidesang.

- Hva er fastprisen før en har benyttet seg av noen tjenester?

- Leieprisen varierer med omfanget av avtalen. Det er ingen oppstartskostnader og man forplikter seg kun til en 30 dagers prøveperiode, sier Smidesang.

- Det er i motbakke kommunikasjon trengs aller mest.

- Svarer på et behov
Smidesang sier mange har vært nødt til å knipe ekstra hardt igjen på pengebruken det siste året. 

- Det er i motbakke markedsføring og kommunikasjon trengs aller mest, for å sikre at du har noe å leve av i morgen. Samtidig skjønner jeg at mange vil ha fleksibilitet og kostnadskontroll nå. Denne løsningen gir bedriftsledere ressursene de trenger, uten å binde opp faste kostnader. Det tror vi svarer på et behov mange kjenner på nå, sier han.

Modellen er ifølge Smidesang en gammel idé som ble hentet frem av skuffen før jul.

- Det er en velprøvd oppskrift som har vist seg å gi stor verdi til kundene våre. Da korona slo inn skjønte vi etter hvert at modellen treffer behovet til mange flere, ettersom fleksibilitet og forutsigbarhet blir viktig når fremtiden er usikker. Vi gjorde en forsiktig lansering av tjenesten forrige uke og har allerede hatt flere møter med nye kunder, sier Smidesang.

Les også: Torgeir Engen går fra TV- til PR-bransjen