Kommunikasjonsbyrået Hill+Knowlton Norge starter jakten på ny leder etter at Henrik Halvorsen forlater selskapet til sommeren. Det skriver PR-byrået i en pressemelding mandag ettermiddag.

- Jeg har hatt en fantastisk reise i selskapet, og jobbet med flotte ansatte og svært mange kunder gjennom årenes løp. Etter å ha landet flere interne prosesser har jeg nå kommet frem til at jeg ønsker å prøve noe nytt. Etter mange år som leder i Nord Europa og de siste syv år som leder i Norden og Norge, tror jeg også at selskapet vil ha godt av en ny leder som kan fortsette å utvikle Hill + Knowltons ledende norske og internasjonale rådgivningsposisjon i Norge, sier Halvorsen.

Lederskifte kommer like i kjølvannet av at PR-byrået kuttet Gambit-navnet etter 27 år til kun å hete Hill + Knowlton. Det er med andre ord et av landets eldste PR-byråer som nå mister sin toppsjef nummer fire i rekken etter gründeren Lars Erik Grønntun startet selsakpet tilbake på 1990-tallet.

Beslutningen til Halvorsen kommer også rett etter at selsakpet flyttet inn i nye lokaler i Via Vika og lansert en ny strategi som knytter seg enda sterkere til den internasjonale virksomheten.

- Det er trist at Henrik nå velger å slutte som administrerende direktør i Hill+Knowlton Norge. Vi har full forståelse for at han ønsker å gjøre noe annet i sitt yrkesliv etter å ha vært ansatt i mange forskjellige roller i selskapet i over 26 år, sier styreleder for H+K Norge, Rune Wilhelmsen.

Selskapet har igangsatt prosessen med å finne en ny leder til H+K Norge som er et av de største kontorene for Hill+Knowlton i Europa.  

- H+K Norge har kontor i både Oslo og Stavanger, og er et av de få internasjonale kommunikasjonsbyråene i Norge med over 80 kontorer over hele verden. Vi er sikre på at vi skal finne en ny leder som kan utvikle byrået videre, sier Rune Wilhelmsen.

I Hill+Knowlton Norge jobber det i overkant av 50 dyktige rådgivere med ekspertise på myndighetskontakt, virksomhetskommunikasjon, kreativitet og markedsføring. Hill+Knowlton har 80 kontorer over hele verden, og er verdens eldste PR-byrå.