48 prosent svarer at de støtter streiken til SAS-pilotene, viser en ny TV 2-undersøkelse. 32 prosent gjør det ikke.

Det er Kantar som har gjennomført undersøkelsen for TV 2. Der svarer videre 15 prosent at de syns det er vanskelig å ta stilling, mens 5 prosent av respondentene er usikre.

- Vi har fått ganske mange støtteerklæringer allerede, og jeg synes de tallene viser at det norske folk i veldig stor grad har en forståelse av hva det her dreier seg om, sier leder Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening til kanalen.

I undersøkelsen har også respondentene blitt spurt om streiken har fått negative konsekvenser for dem. Og en av fem (19,8 prosent) svarer ja til dette, mens 12,7 prosent svarer at den vil gjøre det dersom ikke konflikten løses innen en uke.

Undersøkelsen er gjennomført 6. juli og har 1.095 respondenter.

Les også: Tidligere SoMe-sjef i SAS om streiken: - Kommunikasjonen er rett og slett uverdig