Tidligere Schibsted-topp Kjersti Oppen blir ny direktør for myndighetskontakt og kommunikasjon i det private barnehageselskapet Espira-gruppen.

- Espiras genuine engasjement for hvordan de møter barna og fokuset på kvalitets- og utviklingsarbeidet i barnehagene, har bidratt til å løfte hele sektoren. Samarbeidet mellom offentlige og private aktører, for å skape de beste løsningene for fellesskapet, har vært avgjørende i Norge. Siden barnehageforliket i 2007, har de private aktørene bidratt sterkt til full barnehagedekning, som har gitt økt likestilling, høy yrkesdeltagelse og god samfunnsøkonomi. Det blir viktig for velferdsstatens videre utvikling. Jeg gleder meg til å starte dette viktige arbeidet, sier Oppen.

Oppen kommer fra stillingen som bransjedirektør i Virke, hvor hun tidligere blant annet har vært kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Mondelēz International og byråleder i MSL.

- Vi er svært glade for å ha fått Kjersti med på laget i Espira i den viktige fasen vi nå går inn i. Hennes brede kompetanse som leder, myndighetskontaktansvarlig, kommunikasjonsdirektør og byråleder vil være viktig for oss fremover. Erfaringen hun bringer inn fra interessepolitisk arbeid, nettverk, sterke engasjement og evne til å bringe økt synlighet, vil kunne løfte oss videre, sier Marit Lambrechts, som til daglig er administrerende direktør i Espira-gruppen i Norge.