Rundt 70 politikere på Stortinget skal ha fått en pakke med pølse og julehilsen fra PR-byrået Kruse Larsen. Eierne av PR-byrået, Jan-Erik Larsen og Bjarne Håkon Hanssen er tidligere Ap-topper. I tillegg eier Hanssen en spekematsbedrift på Smøla, noe som forklarer pølsene.

Nå sendes alle pølsene i retur. Det skriver NRK. Årsaken er at stortingspolitikere ikke får lov til å motta verken mat eller drikke.

«Da administrasjonen ble oppmerksom på at forsendelsene inneholdt mat, ble de stoppet. Vi har bedt avsender om at man for fremtiden unngår slike henvendelser med mat og drikke.» skriver Stortinget i en e-post til NRK.

Jan-Erik Larsen forteller til statskanalen at de har sendt ut over 600 pølser før jul. Nå får de altså rundt 11 prosent tilbake i posten.

- Det er synd for de som ikke får pølse. Vi får nå prøve å finne ut av det til neste år. Vi har sendt pølser i mange år, så det må være noe nytt. Hvis ikke skulle vi ikke brydd administrasjon med den slags. De har mer enn nok å holde på med, om de ikke skal sende pølser i retur, sier Larsen til NRK.