Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
INNSIKT
Tidlig i oktober kunne Kampanje avsløre at mellom 30 og 50 norske stillinger ryker som en følge av omleggingen i Nent Group. Nå kan Kampanje erfare at det skal dreie seg om 45 årsverk. Det skjer i hovedsak i den tradisjonelle TV-avdelingen, som i dag rommer i overkant av 70 årsverk.
- Jeg kan bekrefte at vi nærmer oss slutten på prosessen, men jeg kan ikke gi noen kommentarer før vi er helt ferdige, sier kommunikasjonssjef Nicholas Smith til Kampanje.
Fra før av er det kjent at tidligere administrerende direktør Vegard Klubbenes Drogseth forlater selskapet. Det samme skal også gjelde kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum, programdirektør Andreas Bakka Hjertø, kommersiell direktør Bjørn Erik Broady Aasebø, digitaldirektør Trygve Refvem, utviklingsdirektør Jørn Korbi og tidligere norgessjef Morten Aass, som har vært innholdsrådgiver for konsernsjef Anders Jensen i Nent den siste tiden. De som blir igjen i TV-avdelingen er i hovedsak programredaktører uten budsjettansvar, selgere og teamledere.
Etter det Kampanje erfarer, skal alle som rammes av nedbemanningen ha blitt tilbudt sluttpakker. Størrelsen på disse skal avhenge av lengden på ansettelsesforholdet. For de med lengst ansennitet, skal Nent-ledelsen ha gitt tilbud om ett år med etterlønn. Ingen skal heller ha blitt pålagt en konkurranseklausul grunnet nedbemanningen.
Ingen av de lederne Kampanje har oppnådd kontakt med, har ønsket å gi noen kommentarer til denne saken. Heller ikke kommunikasjonssjef Nicholas Smith vil kommentere opplysningene.
- Jeg kan ikke gi flere kommentarer før prosessen er over, sier han til Kampanje.
Les mer: Nent-sjefen om kuttene: - Forstår at mange tar det tungt
Etter splitten fra Modern Times Group i 2018, har Nent lagt alle sine krefter i å rendyrke seg som et nordisk underholdningsselskap med strømmetjenesten Viaplay i en tydelig hovedrolle, og med den øvrige porteføljen av lineær-tv-kanaler, radiokanaler og produksjonsselskaper i rene støttefunksjoner.
Målsetningen har vært å være en ledende nordisk leverandør av strømmetjenester og en innholdsutvikler med global appell. For å få til det, svir selskapet av drøye åtte milliarder av kroner på sportsrettigheter og TV-drama, inkludert de nordiske rettighetene til langrenn og alpint.
I juni samlet Nent Group nesten 2000 ansatte fra hele Norden til Tele 2 Arena i Stockholm for å feire ett år som eget selskap. Etter det Kampanje kjenner til, ble det brukt et titalls millioner kroner på denne festen, som ble arrangert av Nent-selskapet Playroom. Men «The Beat Festival», som festen ble kalt, skulle også markere starten på en reise som «ett selskap med én kultur».
Akkurat hva denne filosofien skulle få av konsekvenser, kunne ikke de ansatte se konturene av før i september, da Nent slapp «bomben» om at de ville gå bort fra en organisasjonsmodell med en ledergruppe i hvert enkelt land, til en sentralisert organisasjonsmodell helt uten nasjonale ledergrupper.
Deretter kom beskjeden om at opp mot 50 årsverk skulle bort i Norge. Kampanje har vært i kontakt med flere kilder som nå reagerer på timingen for denne festen, kun fire måneder før nyheten om at selskapet skulle kutte kraftig i sine nordiske selskaper.
Les mer: Nent Group oppløser hele den norske ledergruppen – Vegard Drogseth mister stillingen som norgessjef