SDG-sjefen går etter uenighet med styret – designbyrået varsler om krevende fjorår

Hanne Dillan Pedersen tar over som midlertidig sjef.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er et lederbytte i Scandinavian Design Group (SDG) på gang når toppsjefen Anne Marie Brady nå slutter i stillingen hun har hatt siden 2017. Hun tok da over jobben etter Jannicke Øiaas.  Brady skal ha sluttet i SDG i februar i år etter at hun og styret var uenige om den videre strategien.

- Jeg kan bekrefte at jeg har sluttet i SDG. Videre planer kan jeg dessverre ikke dele ennå, sier Brady i en kort kommentar til Kampanje.

SDG har lenge vært et ledende designbyrå på det norske markedet og har vært til stede i over 30 år. Selskapet, som i dag er en del av det nordiske McCann-systemet som eies av den serbiske reklameinvestoren Srdjan Saper, jobber både med merkevaredesign og digital tjenestedesign og kundeopplevelser og har lenge vært ansett som et av de ledende strategiske designbyråene i Norge.

Nå tar kundedirektør Hanne Dillan Pedersen over som midlertidig sjef. Hun kom til SDG fra Redink tilbake i 2018. Til Kampanje forteller hun at fjoråret var krevende for byrået som en følge av koronakrisen.

- Mye av det vi gjør er å hjelpe kundene våre på endringsreiser, og denne erfaringen tok byrået med seg i eget arbeid i fjor. 2020 var preget av at en del kunder senket ambisjonsnivået i usikre tider, sier Dillan Pedersen. 

I fjor høst mistet SDG også nestsjefen Christian Braathen til Try Apt hvor han i dag er sjef. 

Les også: Apt-sjefen forlater Try-huset: - Jeg skulle gjerne blitt lenger

Midlertidig sjef ikke aktuell for toppjobben

SDG har så langt ikke levert tall for 2020, men de siste årene frem til 2019 har omsetningen ligget på rundt 65 millioner kroner og en byråinntekt på drøye 53 millioner kroner. Dillan Pedersen sier utviklingen er bedre i det nye året.

- Nå er både vi og kundene optimister, og med fornyet energi har SDG fullt trykk med høy etterspørsel og mange spennende oppdrag. Frem til ny leder er på plass består jobben min først og fremst i å opprettholde fokuset som denne fantastiske gjengen på huset her brenner for, og det er å skape førsteklasses merkevareopplevelser sammen med kundene, sier Dillan Pedersen.

- Er du selv aktuell for byrålederjobben på permanent basis?

- Vi jakter på en som kan ta over ledelsen av SDG. Mitt engasjement er midlertidig, sier hun.

Nylig ble det klart at SDG og Wergeland Apenes gikk sammen i et nytt samarbeid noe som innebar at de to har flyttet sammen i splitter nye lokaler i Deichman-bygget i Bjørvika. Styreleder i SDG er Tobias Smidth-Fibiger i fra danske McCann. Han ønsker ikke å utdype hva uenigheten med Brady har gått ut på eller den økonomiske utviklingen i SDG i fjor.

- Jeg har ingen øvrige kommentarer, sier Smidth-Fibiger.

Les også: SDG og Wergeland Apenes inngår samarbeid - flytter sammen i nye Deichman

SDG-sjefen går etter uenighet med styret – designbyrået varsler om krevende fjorår