Arne-Inge Christophersen slutter i Hausmann - selger seg ned i reklamebyrået

- Det har vært noen skikkelige oppturer og noen skikkelig nedturer, sier Christophersen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

- Etter ni år og syv måneder så har vi bestemt oss for at veiene våre skilles. Jeg fortsetter i Marketing Toolbox og er fortsatt tredje største eier i Hausmann, men jeg kommer ikke til å jobbe aktivt der lenger, sier Arne-Inge Christophersen til Kampanje.

Han beholder likevel kontoradressen i Hausmanns gate på ubestemt tid og har flere kunder til felles med Hausmann gjennom selskapet Marketing Toolbox, inkludert Aker Brygge og Glasmagasinet.

- Hvorfor slutter du i Hausmann nå?

- Hausmann er et selskap jeg har brukt mye tid på, men nå har de sine planer og jeg har mine planer. Jeg ønsker å rendyrke noen av investeringene jeg har, blant annet i Festmagasinet Standard som har stort potensial.

Ga Hausmann et halvt års prøvetid

Christophersen ga Hausmann, som da gikk under navnet Llowbank, seks måneders «prøvetid» da han startet byrået sammen med sine tidligere kollegaer i McCann, Terje Banken og Tore Woll i 2012. Sistnevnte solgte seg ut i 2018 for å starte byrået Tante Randi.

- Hvordan har de siste ti årene vært?

- Det har som alle andre selskapet vært noen skikkelige oppturer og noen skikkelig nedturer. Det er ingen hemmelighet at korona var en skikkelig nedtur for Hausmann. Det har vært flere kunder som har vært veldig berørt av pandemien. Nå ser det ut som man er forbi det, men det har ikke vært noen lystige år.

- Har det vært en lønnsom investering?

- Alt er relativt. Jeg har hatt mer lønnsomme investeringer og jeg har hatt mindre lønnsomme investeringer. Jeg har hatt lønn i selskapet og går ut med et lite pluss når jeg selger aksjene mine. Hausmann har ikke vært en superstor investering, men jeg er veldig glad for denne reisen. Jeg har lært utrolig mye og jobbet med mange spennende folk.

Startet Hasmann:

Terje Banken, Tore Woll og Arne-Inge Christophersen avbildet i forbindelse med lanseringen av Llowbank, som senere ble Hausmann, i 2012. Nå er det bare Banken igjen av de opprinnelige gründerne.

Byrået tjener penger igjen

Daglig leder og partner i Hausmann, Terje Banken, sier til Kampanje at det ikke ligger noe dramatikk bak Arne-Inge Christophersens avgang.

- Arne-Inge Christophersen har vært med fra starten av og er fortsatt med på eiersiden. Siden oppstarten har han også drevet Marketing Toolbox og vært aktiv i Festmagasinet Standard. I strategiprosessene i fjor ble vi enige om at medierådgivning og plassering ikke skal være en del av kjernekvirksomheten og videre satsning i Hausmann.Hausmann skal fortsette å utvikle seg som et kreativt og tidsriktig reklamebyrå, sier han.

Hausmann-sjefen kaller det en tilpasning av strategien «som har ligget i kortene en stund».

Nå er det Rune Tyvold og Terje Banken som er hovedaksjonærene i Hausmann. Planen er å ta opp nye partnere etter hvert.

Reklamebyrået har mange kunder i retailbransjen og ble derfor relativt hardt rammet av koronapandemien. Nå tjener byrået penger igjen, selv om omsetningen falt i 2021.

- Vi skulle gjerne hatt et større overskudd, men etter de to årene vi har vært gjennom, så er vi godt fornøyd med fjorårets resultat, sier Banken.

Hausmann har syv faste ansatte. Det er fire færre enn før koronapandemien.

- Noen har sluttet og gått videre. Vi søker nå etter kreativt team, grafisk designer og prosjektleder, så det går riktig vei.

- Hvordan er aktiviteten så langt i år?

- Det begynner å bli normalt igjen. Det er veldig bra aktivitet på noen kunder, samtidig som noen henger litt etter. Vi er nok ikke helt tilbake i full fart før etter sommeren.

Hausmann 2021Kutter kostnader og tjener penger

Hausmann 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 15,2 18,7 - 18,7
Byråinntekt 8,1 9,8 - 17,3
Driftsresultat 0,2 - 0,6 -
Resultat før skatt 0,1 - 0,7 -

Tall i millioner kroner.

Eier halvparten av Festmagasinet Standard

Fremover blir det mer fest og moro på programmet for Arne-Inge Christophersen. Han eier nemlig halvparten av Festmagasinet Standard sammen med Jan Edgar Kingell. Kostyme- og karnevalspesialisten åpnet nylig dørene til nye lokaler i Storgata i Oslo, noen meter unna forrige tilholdssted.

Festmagasinet Standard ble også hardt rammet av koronapandemien. Det var som kjent langt mellom festene da pandemien herjet på sitt verste.

- Det var en periode der man ble uglesett dersom man hadde fem stykker på selskap med ballonger. Fest-Norge stoppet opp, sier Christophersen.

Omsetningen til Festmagasinet Standard ble halvert i 2020 sammenlignet med 2019.

- Men vi har ikke sittet og ventet. Vi brukte tiden veldig godt til å bygge struktur og lanserte det jeg mener er den beste nettsiden i vårt segment i norsk målestokk. Vi har laget helt nytt administrasjonssystem, økonomisystem og lagersystem. Vi er godt rigget for fremtiden, sier Christophersen.

Arne-Inge Christophersen slutter i Hausmann - selger seg ned i reklamebyrået