Danket ut 300 søkere til PR-jobb i Visit Norway: - Ganske brutalt

Vetle Gjevestad Agledahl slutter i Trigger for å ta på seg en av bransjens mest ettertraktede PR-jobber. - Denne muligheten kommer sjelden.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Tobias Fredø Journalist

Da Visit Norway lyste ut stillingen «internasjonal PR-rådgiver» fikk de et uventet problem. Hele 297 mennesker ønsket nemlig å bekle rollen. Det har aldri skjedd før.

- Vi hadde jo aldri trodd vi skulle få så mange søkere. Det ble en langt mer omfattende og lengre prosess enn vi hadde sett for oss. Det er helt fantastisk å få så stor interesse og vi er utrolig takknemlige for alle de dyktige søkerne som meldte seg, sier PR-ansvarlig i Visit Norway, Nina Kjønigsen, til Kampanje.

De valgte å luke ut 269 kandidater med én gang og invitere 28 søkere på digital speed date. Der fikk kandidatene 20 minutter hver, og på bakgrunn av denne samtalen ble fire plukket ut til en finale.

- Det er ganske brutalt å bare velge én, for det var mange her som kunne gjort denne jobben, men vi er trygge på at vi har valgt en ufattelig fin person som skal bli med på laget, sier Kjønigsen.

Les mer: Har fått 300 søkere på én stilling: - Dette har aldri skjedd før

- Helt klart en attraktiv stilling

Den personen heter Vetle Gjevestad Agledahl og kommer sist fra Trigger. Han tar plass i PR-avdelingen til Visit Norway over sommeren.

Det var flere tanker som gikk gjennom hodet til Agledahl da han hørte hvor mange det var som hadde søkt.

- Det ene var hvordan det står til med bransjen om dagen, men også at det helt åpenbart er en veldig kul jobb. Både faglig, men også hva man får oppleve og være med på. Jeg skjønner at folk var gira, sier Agledahl til Kampanje.

- Hvorfor var du gira?

- Jeg har jobbet litt med Visit Norway i Trigger og har fått lov til å bli kjent med teamet og annonsøren, som vi kaller dem fra utsiden, og det har vært en god match. Jeg ser mange muligheter for utvikling. Det er et sted hvor jeg kan lære mye.

Agledahl er inne i sitt fjerde år i Trigger og stillingen fagansvarlig for innhold i byrået. Han har tidligere erfaring fra byråer som Hausmann, Nord DDB og Saatchi & Saatchi.

- Har du følt deg ferdig i Trigger?

- Nei, absolutt ikke. Jeg har ingen grunn til å slutte, men denne muligheten kommer så sjelden. Han jeg tar over for går av med pensjon og har vært der i over 30 år. Det er helt klart en attraktiv stilling.

- En kreativ lagspiller med stort hjerte

Agledahl har aldri blitt invitert på speed date etter en jobbsøknad før.

- Nei, det har jeg ikke, men det var en veldig fin og enkel start på prosessen. Jeg ble eksplisitt bedt om å ikke forberede noen ting og da senker du terskelen litt for oppstarten, sier han.

Nina Kjønigsen forteller at Agledahl stakk seg ut og traff i kjernen av det de gjør hos Visit Norway, nemlig historiefortelling. 

- Han er en kreativ lagspiller med bred kunnskap og stort hjerte, og så er han en sterk historieforteller. Det var veldig viktig for oss. Historiefortellingen ligger til grunn i alt arbeidet vi gjør her i Visit Norway. Når vi markedsfører Norge til utlandet så forteller vi historier om spennende områder og mennesker rundt omkring i hele landet vårt, sier hun og fortsetter:

- Agledahl har også en sterk kampanjeforståelse og er flink til å se synergier på tvers, noe som er viktig for arbeidet vårt. Han er fremoverlent og en god lagspiller med sterk digitale forståelse, også på sosiale medier. Vi tror derfor han vil passe veldig godt inn i PR-temaet og i det store laget vårt hos Visit Norway.

Agledahl har selv erfaring med arbeid for Visit Norway og har tidligere bistått dem på kampanjer da Trigger var byråpartner. 

- Hadde dere kjennskap til han fra før av?

- Jeg hadde ikke det personlig, men andre på teamet her har kjennskap til ham fra byråsamarbeid tidligere. 

- Hvordan var erfaringen med nettmøtene - er det noe dere vil gjøre igjen om dere står i samme situasjon?

- Om vi havner i en slik situasjon på en annen stilling, vil vi se på det som en mulighet. Å ta inn folk til fysiske møter blir for krevende, men ny teknologi tillater at man rekker over og snakker med flere. Vi hadde kun 20 minutter til hver, men den tiden ble brukt godt til å få en følelse av hvem personen er, hvordan de tenker og hva slags engasjement og energi de har. Det ble en fin løsning for å komme videre i prosessen. 

Danket ut 300 søkere til PR-jobb i Visit Norway: - Ganske brutalt