Palmesus til topps som årets sponsorobjekt - vinner for tredje gangen

- Hvis du er årets sponsorobjekt i et marked på syv milliarder, så er det ganske attraktivt, sier kommersiell direktør i Palmesus.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Årets sponsorpriser ble delt ut onsdag kveld og prisen «Årets sponsorobjekt» gikk i år til musikkfestivalen Palmesus. Det er ikke første gangen Palmesus går til topps når Sponsor- og eventforeningen deler ut sine priser.

- Det er tredje gangen vi vinner på de siste seks årene, sier Palmesus-gründer og daglig leder Leif Fosselie.

- Begynner det å bli en vane?

- Det er gøyere enn noensinne, sier Fosslie.

I tillegg til solide resultater som Kampanje tidligere har omtalt, har Palmesus til vane å få uttelling når den norske sponsorbransjen deler ut gull og heder til de beste sponsorene og sponsorobjektene i landet. Årets sponsorjury mener «Palmesus har forandret landskapet for kultursponsorater i Norge».

- For oss er dette en benchmark. Bare det å være nominert er fantastisk og det å kunne vinne og få lov til å representere hele kulturbransjen er fantastisk gøy, sier Ketil Børstein Stensrud, kommersiell direktør i Palmesus.

I tillegg ble Sparenanken Vest også en av kveldens store vinnere.

Les også: Sponsorfavoritt håver inn nominasjoner - sikter mot inntekter på over 100 millioner

- Budsjetterer med all time high

Nylig signerte Palmesus en ny langtidsavtale med Nordea og forlenget også med merkevarer som fast food-kjeden McDonalds, høyttalerprodusenten JBL og togselskapet Vy.

- Vi budsjetterer med all time high, sier Fosselie.

- Vi trodde det var litt tøffe markeder nå?

- Ja, det er klart det er det. Det er 2024. Det krever det lille ekstra og kanskje er vi litt kjerringa mot strømmen. Vi har også oppbemannet og er i dag 14 heltidsansatte og 3700 prosjektansatte, sier Fosselie.

Les også: Jenteløft sender Sparebanken Vest til sponsortoppen: - Dette hadde vi ikke trodd

- Bare å jobbe hardt og målrettet i 16 år

Ketil Stenrud  viser til at den norske sponsorbransjen i dag er et marked som nærmer seg hele syv milliarder kroner.

- En uforsvarlig liten del av de pengene går til kultur og festivaler. For oss å kunne vinne tre ganger på seks år er fantastisk stort. Når vi gjør det så er det basert på at vi gir verdi til de som tror på oss. Det er en validering av våre egne tanker og vyer og det er fint. Hvis du er årets sponsorobjekt i et marked på syv milliarder, så er det ganske attraktivt, sier han.

Til årets Sponsor- og eventpriser var Palmesus nominert hele syv ganger sammen med sponsorene Gjensidige, Nordea og byrået Nosleeptillbrooklyn.

- Hva er den hemmelige oppskriften til Palmesus?

- Det er bare å jobbe hardt og målrettet i 16 år på rad, sier Fosselie.

- Men hva er metoden?

 - Alt starter og slutter med innsikt og data. Alt skal være innsiktsbasert og alt skal være databasert. Alt skal være målbart. Du må ha fullstendig kontroll på det. Det er ikke viktig hvem som står på den scenen egentlig. Det som betyr noe er hvem menneskene de er i kontakt med gjennom hele året er, og hvordan vi kan la våre partnere være en naturlig integrert i det, sier Bøsterud.

- Blir det seier også neste år?

- Vi får se, men vi leverer bedre i 2024 enn vi gjorde i 2023. Vi var nominerte i fjor og da vant vi ikke, sier Bøsterud.

Les også:  Sponsormarkedet runder seks milliarder – her er de heteste sponsorprofilene

Palmesus til topps som årets sponsorobjekt - vinner for tredje gangen