Byråkonkurrenter om den nye vaksine-filmen: - En krevende oppgave

Fire bransjeprofiler vurderer Folkehelseinstituttets første vaksinefilm.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Før helgen skrev Kampanje om den første kampanjen om koronavaksinering med Folkehelseinstituttet (FHI) som avsender. I sentrum for den nye kampanjen står en ny reklamefilm som hadde premiere på TV i helgen. Det er reklamebyrået Pol har hatt oppdraget med å lage FHIs første vaksinereklame.

Les mer: FHI slipper første koronavaksine-reklame

Kampanje har nå spurt fire bransjeprofiler hvordan de vil vurdere filmen, virkemidlene brukt og budskapet.

Først ut er Kristin Holst Grimstad, daglig leder i Anti.

- Å lage en informasjonsfilm om vaksineringen som skal hjelpe oss alle ut av bobla vi har vært i i snart ett år nå, er en krevende oppgave, sier Grimstad.

- Å produsere en film som dramatiserer dette på en god måte er utfordrende. Det er veldig lett å trå feil. Så med det som utgangspunkt, skjønner jeg at bruken av symbolikk er en naturlig vei å gå. Alle snakker om bobla og vi ønsker alle at den skal sprekke så fort som mulig. Jeg skulle likevel ønske at de hadde valgt en mer positiv fremstilling av situasjonen vi er i. Et tydeligere vendepunkt.

- Gi oss noe å se fram til når boblene etterhvert sprekker og vi igjen kan møte våre nære og kjære. Den dystopiske atmosfæren i filmen, gir meg ikke akkurat noe håp om at pandemien snart er over. Men alt i alt fint løst og en lite kontroversiell  film, så ingen grunn til bråk, avslutter Anti-sjefen.

Her kan du se reklamefilmen:

I rekken av koronafilmer, så synes jeg denne har det fineste visuelle grepet. Maja Folgerø, byråleder i Bureau

- Vil ikke love noen «frigjøringsvår»

Maja Folgerø, byråleder og rådgiver i Bureau, roser filmens kreative grep.

- I rekken av koronafilmer, så synes jeg denne har det fineste visuelle grepet med boblene. Men det er tydelig at FHI ikke vil love noen «frigjøringsvår», så personlig ble jeg lullet inn i en stemning av «fortsett som du pleier, det er ingen fare for at verden går fra beige med det første...», sier Folgerø.

- Hvordan tror du filmen vil bli tatt imot?

- Vaksinemotstandere vil stå på sitt. Bedrevitere vil fortelle hva FHI egentlig burde si. Og vi andre vil nikke gjenkjennende: Ses i 2022.

Les også: Maja Folgerø og Snorre Martinsen blir kreative rådgivere i eget selskap

- Et fint formgrep som illustrer poenget

Daglig leder Fredrik Hannestad i Apriil PR sier han synes filmen er grei.

- Den er både kreativ, men også litt som forventet. Blir spennende å se fortsettelsen av dette konseptet, sier Hannestad.

- Tror du budskapet går hjem?

- Tja, budskapet går stort sett hjem. Budskapet er enkelt, men litt uklart. Savner noe mer tankevekkende, humoristisk eller annet som gjør at den treffer mellomgulvet hardere.

Les også: Apriil PR henter Isobars kreative leder

Kristian Schøning-Kristiansen, daglig leder i SMFB, sier han forstår at FHI har behov for å kommunisere rundt dette tema.

- Det syntes jeg de har gjort på en tydelig måte, og valgt et fint formgrep
som illustrer poenget, sier Schøning-Kristiansen.

- Men jeg tror det er andre faktorer enn en reklamefilm som vil påvirker folk der ute når det kommer til dette. Politiske uttaler, presse og generell informasjon er nok mer tungtveiende, fortsetter SMFB-sjefen.

Les også: Anbefaler bransjen å komme seg på Clubhouse: - Tror det er lurt allerede nå

Sindre Holmedal Johnstad, en av kreatørene i Pol bak kampanjen, forklarer grepet med at alle har kjent på det å være låst i hver vår boble det siste året.

- Det er et enkelt, men uforventet visuelt grep vi ønsket å bruke og som vi tror folk kan kjenne seg godt igjen i. Vi vil alle slippe ut, og koronavaksinen er nøkkelen til dette. Det tar bare litt tid før alle boblene er sprukket, forklarer han.

Byråkonkurrenter om den nye vaksine-filmen: - En krevende oppgave