Koronakrisen ødela frilansdrømmen - nå konkurrerer Torny Hesle og Ingrid Lea mot de store byråene

Det prisbelønte teamet fikk en tøff start etter at de sluttet i The Oslo Company. Nå står de bak Mills sin nye reklamekampanje.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Torny Hesle og Ingrid Lea har startet opp sitt eget byrå, Torny & Ingrid, etter over ti år i reklamebransjen. Duoen har vært innom reklamebyråer som Anorak, McCann, Dist Creative og sist The Oslo Company, hvor de sluttet sommeren 2019.

Hesle og Lea har høstet kreative priser både hjemme og i utlandet med blant annet gullplasseringer i Gullblyanten og i Cannes og har gjennom flere år jobbet med flere av Norges største annonsører.

- Etter to år i The Oslo Company kjente vi på et ønske om større frihet og å se hvilke muligheter som kunne dukke opp gjennom freelancing, sier Torny Hesle til Kampanje.

Les også: The Oslo Company snapper reklame-teamet Torny og Ingrid fra McCann

Hesle forteller at de i begynnelsen tok oppdrag for forskjellige byråer, men så kom koronaen og oppdragene og jobbtilbudene uteble.

- Vår opplevelse er at optimismen hos byråene forsvant litt etter noen måneder, og at de har vegret seg for å investere i ny arbeidskraft, enten det er faste ansettelser eller freelancere, sier Hesle.

Duoen opprettet nemlig i utgangspunktet Torny og Ingrid AS for å freelance for byråer.

- Men som følge av korona bestemte vi oss for å hoppe bukk over byråene og heller selge oss inn som team direkte for kundene. Gjennom ti år i ulike byråer har vi kjent på hvordan budsjettene stadig minker og smøres tynnere utover, og vi ville derfor tilby kundene muligheten til å jobbe direkte med et strategisk sterkt og allsidig team, istedenfor et helt byrå, sier Hesle. 

Mills inviterte til Delikat-pitch

Torny & Ingrid fikk raskt to start up-bedrifter som kunder i fjor høst, møteromstjenesten WOGOW og Kör Trafikkskole.

- Vi merket at det vi kunne tilby var etterlengtet for oppstartsbedrifter, som har små budsjetter og hverken ønske eller mulighet til å gå i gang med lange prosesser. De trenger en hands-on og fleksibel samarbeidspartner, sier Hesle.

- Hvordan fikk dere Mills som kunde?

- Mills fikk anbefalt oss gjennom nettverket sitt og inviterte oss til pitch på Delikat mot et etablert byrå. De trengte en samarbeidsparter som kunne levere sterkt kreativt, men som ikke kostet skjorta. At vi også er glad i excel kommer godt med når vi selv fyller prosjektlederrollen, sier Hesle.

- Vi er allerede i gang med flere oppgaver for ulike avdelinger i Mills og skreddersyr hvert prosjekt med underleverandører. Det er gøy å se at magefølelsen stemte og at vi fyller et behov!

Dette er første gang vi jobber direkte med et kreativt team. Jenný Rut Sigurgeirsdóttir, kommunikasjonssjef i Mills

- Storfornøyd med samarbeidet

Torny & Ingrid vant Mills sin pitchekonkurranse før jul og Mills lanserer denne uken et nytt kommunikasjonskonsept for Delikat påleggssalater.  Med stadig flere konkurrenter i butikkhylla vil Mills i årene fremover forsøke å styrke merkevaren Delikat med tilhørende påleggssalater.

- Nytt kommunikasjonskonsept, lydlogo og tilhørende filmkampanje markerer starten på fortsettelsen av merkets 90-år lange merkevarereise, sier fagsjef kommunikasjon Anette Tvenge i Mills. 

- Vi har gjort en grundig jobb med å finne frem til kjernen i merket og utvikle en ny kommunikasjonsplattform som løfter frem det merkevaren handler om: Nemlig å enkelt kose seg med god mat – uansett situasjon, utdyper merkevaresjef for Delikat, Karine Sveli.

Medie-, reklame- og kommunikasjonssjef i Mills, Jenný Rut Sigurgeirsdóttir roser samarbeidet med Torny & Ingrid.

- I Mills har vi jobbet med mange ulike reklamebyråer, men dette er første gang vi jobber direkte med et kreativt team. Torny & Ingrid har vist oss at sterke og engasjerte kreatører kan levere like godt kreativt og profesjonelt som et stort byrå, til og med bedre på enkelte områder. Vi er storfornøyd med både samarbeidet og vårt nye konsept for Delikat, sier hun.

Kunden blir mer involvert i den kreative prosessen. Ingrid Lea, kreatør Torny & Ingrid

- Stå ut i TV-ruta og kjøledisken

I sentrum for den nye kommunikasjonsplattformen står en rekke korte filmer produsert av !FUS og regissør Morten Borgestad. Arbeidet har også involvert utvikling av ny lydlogo med Ekko Agency.

- Delikat gjør det enkelt å skape god stemning, og denne merkekjernen var utgangspunktet for dramatiseringen av Delikate situasjoner. Med humor, settinger folk kan kjenne seg igjen i og en bevisst bruk av merkelementer, har Delikat et godt grunnlag for å stå ut i TV-ruta og kjøledisken, sier Hesle.

Hesles kreative partner Ingrid Lea sier kunden blir mer involvert i den kreative prosessen.

- Vi syns det forenkler mye å selv sitte med kundekontakten og å få høre kundens ønsker og innspill ufiltrert. I tillegg blir kunden mer involvert i den kreative prosessen. Vi syns samarbeidet blir bedre av det, sier Lea.

Her kan du se Delikat sine nye reklamefilmer:

Koronakrisen ødela frilansdrømmen - nå konkurrerer Torny Hesle og Ingrid Lea mot de store byråene