Metro Branding nærmer seg 50 millioner - tar innpå de største byråene i inntekt

- Vi legger opp til en betydelig vekst for inneværende år, sier Metro Branding-sjefen

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Fjoråret ble tidenes toppår for Metro Branding som nådde en historisk høy omsetning på 70 millioner kroner og et overskudd før skatt på 6,4 millioner kroner.

- Kontinuerlig fokus på å skape verdi for kundene våre er det som driver oss. Hvert eneste prosjekt vi løser skal gi effekt. Og det har altså også vist seg å gi verdi for Metro Branding sitt økonomiske resultat, sier administrerende direktør Cathrine Stensland til Kampanje.

Den økte omsetningen kommer ifølge Stensland på grunn av at byrået håndterere stadig mer av de digitale mediekjøpene til kundene.

 - Vi har jobbet målrettet, optimalisert prosesser og satset på kompetanseutvikling for å være lengst fremme innen vårt fagfelt. Vi har også ansatt flere nye spesialister innen UX-design, sosiale medier og performance marketing. Den økte omsetningen vår henger sammen med denne satsingen. Det er viktig at vi også kan tilby den delen av tjenestetilbudet, så bruttoomsetningen vår er også noe vi følger med på selv om byråinntekten er det vi er mest opptatt av, fortsetter hun.

Og byråinntekten legger også på seg og vokser til rekordnivåer. I 2021 endte byråinntekten til Metro Branding på 48 millioner kroner. Dermed legger Metro Branding i mellomsjiktet av de største norske reklamebyråene i størrelse. Her finner en reklamebyråer som Anorak, Pol, Dinamo, We Are Live og Kitchen som i 2020 alle hadde en byråinntekt på mellom 50 og 60 millioner kroner. Etter det er det et sprang opp til de byråene som ligger på over 70 millioner kroner der en finner byråer som Schibsted Partnerstudio, Anti og Los & Co. 

- Bikker dere 50 millioner kroner i år da?

- Vi har høyere ambisjoner enn som så. Vi legger opp til en betydelig vekst for inneværende år, sier hun.

Les også: Metro Branding med omsetningsrekord for andre år på rad: - Positive ting som skjer

Jeg har fulgt med på den debatten, og kan love at vi i Metro Branding passer veldig godt på at de ansatte ikke jobber for mye. Cathrine Stensland, Metro Branding

- I Metro Branding er det ikke noe råkjør

Totalt så teller byrået som har sitt hovedkontor i Sandefjord i dag 37 personer. Det er likevel noe ned sammenlignet med det 43 menneskene Metro Branding var før koronaen slo inn over landet.

- Vi har konsolidert noe og hatt noen naturlige avganger i løpet av de siste to årene, men er klare for å sette ny fart i dag. Vi har prestert bra på hjemmekontor som veldig mange andre, men nå skal vi fortsette den veksttakten vi hadde i 2019, sier hun.

- Dere klarer høyere inntekter med færre ansatte, hva skyldes det?

- Vi har hatt veldig gode og stabile kunder i løpet av den turbulente perioden vi har vært gjennom også har vi et veldig godt og topp trimmet lag. Det har rett og slett gitt oss høyere omsetning per hode. Den har aldri vært høyere.

- Du passer på at du ikke ender opp med mange slitne byråansatte?

- Ja, jeg har fulgt med på den debatten og kan love at vi passer veldig godt på at de ansatte ikke jobber for mye. I Metro Branding er det ikke noe råkjør, men det handler om å levere kvalitet. Også er det sånn at det i denne businessen går litt i bølger og da må du av og til bare gønne på. Men vi er gode til å følge opp alle medarbeiderne våre, både de som har for mye å gjøre og de som har for lite å gjøre, sier Stensland.

Les også: Mener uavhengige byråstillinger fører til slitasje: - Gjøres for å unngå å gi folk overtidsbetalt

Jobber nasjonalt:

Metro Branding ble opprinnelig startet fra Sandefjord, men byråleder Cathrine Stensland sier selskapet tenker mest nasjonalt og nordisk. - Vi er et sandefjordsbyrå, men sjela vår er i Oslo. Vi har kundene våre her, sier hun.

Henter fra Kantar

De gode tallene til tross så tillater ikke byrået seg noen hvileskjær. Tiden er blant annet brukt til å flytte inn i nye lokaler i Barcode i Oslo og ansette. Tidligere denne måneden startet Eirik Ekrann opp som kommersiell direktør i selskapet. Han kommer fra det internasjonale analyseselskapet Kantar, hvor han var strategidirektør.

Ekrann gleder seg til å jobbe med laget i Metro Branding som deler lidenskapen hans for merkevarebygging.

- Det ikke er noen rask løsning for å bygge en sterk merkevare. Det krever en disiplinert, langsiktig innsats. Merkevarebygging har like mye å gjøre med selve produktet og kundeopplevelsen som smart reklame. Jeg ser virkelig frem til å hjelpe kundene våre med å bygge sterke merkevarer gjennom strategi, kreativitet og teknologi, sier Ekrann.

- Sjela vår er i Oslo

Selv om Metro Branding har sitt hovedkontor i Sandefjord, sier Stensland at byrået «alltid har hatt fotfeste i Oslo.»

- Vi er et sandefjordsbyrå, men sjela vår er i Oslo. Vi har kundene våre her og tenker nasjonalt og nordisk og ikke lokalt i Sandefjord. Nå bygger vi oss også opp i Oslo med nytt kontor, sier hun. 

Planen til Metro Branding er nå å bygge opp et større kreativt miljø, og byrået jakter nå etter en kreativ leder i Oslo.

- Vi ser etter en som har et solid kreativt nettverk og som kan trekke med seg dyktige team på sikt. Vi kan friste med helt nye lokaler i Bjørvika, som vi flyttet inn i tidligere denne måneden. Det var fint i våre gamle lokaler, midt på Karl Johan, men de nye kontorlokalene i 11. etasje med utsikt over hele Barcode, er helt fantastiske, sier Richard Wold som er partner og ansvarlig for alle kreatørene i Metro Branding.

Flyttet til Barcode:

Selv om Metro Branding nå flytter til Barcode fortsetter de samboerskapet med Seeds. Her Cathrine Stensland, Richard Wold, Espen Linna, Eirik Ekrann (foran), Eirik Mikalsen (Seeds) og Steinar Magnussen (Seeds).

Samboer med teknologiselskap

Metro Branding har de siste par årene bodd sammen med teknologiselskapet Seeds Consulting, og tar nå med seg sin samboer til de nye lokalene i Bjørvika i Oslo der det etterhvert begynner å befinne seg stadig flere byråmiljøer.

- Da vi flyttet inn i Bjørvika nå nettopp, var det sammen med Seeds. Sammen med dem skal vi skape de beste brukeropplevelsene og gjøre kundene våre til digitale vinnere, sier Espen Linna, leder for teknologi og brukeropplevelse i Metro Branding.

Linna sier de to selskapene har utviklet flere digitale løsninger sammen.

- Vi har blant annet utviklet en ny digital plattform og brukeropplevelse for Studentsamskipnaden, ny nettløsning for GK Gruppen, nye nettsider for fagskolen NKI, ny konsernportal og nettsider for Glava, et stort webprosjekt for Norce og sist, men ikke minst et veldig spennende teknologiprosjekt for auksjonshuset Blomqvist. Og det skal vi fortsette med, sier Linna.

Her kan du se alle tallene til Metro Branding. Alle tall i MNOKMetro Branding dobler overskuddet

Metro Branding 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 70,6 53,4 + 32
Driftsresultat 6,4 3,3 + 94
Resultat før skatt 6,4 3,3 + 94

Metro Branding nærmer seg 50 millioner - tar innpå de største byråene i inntekt