15 mediebyråer har kjempet om Røde Kors: - Leverte svært godt på alle punkter

Synlighet sikrer seg en toårs kontrakt og snapper mediekontoen fra Mindshare.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Etter en anbudskonkurranse der til sammen 15 byråer deltok, var det til slutt markedsføringsbyrået Synlighet som gikk seirende ut og kan kalle seg Røde Kors sitt nye mediebyrå.

- Det er et privilegium å få bruke arbeidstiden til å jobbe med en organisajon som utgjør en så stor forskjell både på lokalt nivå – men også internasjonalt. Å få bidra til å fremme det viktige arbeidet Røde Kors gjør, er stort, sier kundedirektør i Synlighet, Kristine Strømme.

Hun legger til at de gleder seg til å komme i gang med samarbeidet, som i første omgang strekker seg over de neste to årene.

Avtalen skal bidra til rekruttering av flere faste givere fra digitale kanaler, i tillegg til å øke inntektene fra nettbutikken.

- Det er store behov for hjelp nå og i tiden som kommer. Inntekter fra faste givere gjør det mulig å utføre viktige humanitære aktiviteter både i Norge og internasjonalt, sier Thuv.

Og legger til:

- Når noe skjer skal vi være først ute, og det krever et mediebyrå som kan snu seg raskt rundt og har gode rutiner for dette. Samtidig må vi sørge for at vi jobber strategisk og langsiktig for å øke effekten og lønnsomheten i våre kampanjer og den digitale tilstedeværelsen.

- Leverte svært godt på alle punkter

Byråene ble vurdert opp mot i hvor stor grad de leverte på kravspesifikasjonen, men også med tanke på forståelse for Røde Kors sine behov og bransje.

- Det var viktig for oss å finne et byrå som kunne levere på noen av de tingene vi spesielt har behov for som å tenke strategisk og helhetlig, men også kunne se nye muligheter innenfor de områdene vi ønsker vekst. Synlighet leverte svært godt på alle punkter, og hadde også foreslått et sterkt team når det gjelder kompetanse og erfaring, forteller markedsdirektøren.

I tillegg mener hun at tilbudet og casene var svært godt gjennomarbeidet.

- Vi ble imponert over fagkompetansen og erfaringen de kunne vise til. De viste også at de evner å se synergier mellom markedsarbeidet og kommunikasjonsarbeidet, og hadde flere kreative innspill på flere markedsområder.

Kontrakten har en estimert verdi på to millioner kroner per år, og har frem til nå vært hos Mindshare.

-Dette er kun et estimat ettersom det vil variere mye i forhold til hvor mange og hvor store nødhjelpsinnsamlinger vi gjennomfører, legger Thuv til.

Måtte utsette fristen:

Røde Kors og markedsdirektør Cecilie Thuv måtte utsette tilbudsfristen etter at ett av byråene fikk tilgang til annonsekontoene deres. Foto: Røde Kors

- Feil fra vår side

Underveis i konkurransen ble selve tilbudsfristen utsatt etter at en tilbyder fikk tilgang til data som kunne medføre en fordel. Dataene det var snakk om var fra annonsekontoene til Røde Kors i Meta, Snapchat, LinkedIn, Google Ads og Google Analytics.

- Ett av de mediebyråene som hadde meldt sin interesse for å delta i konkurransen om ny mediebyråavtale har et eksisterende kundeforhold med en annen avdeling i Røde Kors. Tre dager før den opprinnelige tilbudsfristen ble vi oppmerksomme på at denne tilbyderen grunnet en feil fra vår side - hadde de fått tilgang til data fra annonsekontoene våre. Tilgangen ble stengt samme dag, forklarer Thuv til Kampanje.

Feilen medførte at tilbudsfristen ble utsatt med ti dager.

- For å unngå at denne feilen skulle kunne gi denne tilbyderen en konkurransefordel, og for å sikre en rettferdig konkurranse, så besluttet vi å dele den aktuelle informasjonen i et møte med alle tilbyderne som hadde meldt sin interesse. For at alle tilbyderne skulle ha mulighet til å hensynta denne nye informasjonen i utarbeidelsen av sine tilbud, valgte vi å utsette tilbudsfristen.

- Til orientering så var ikke leverandøren som i kort periode hadde tilgang til våre data, som vant konkurransen om ny mediebyråavtale med Røde Kors, opplyser Thuv.  

15 mediebyråer har kjempet om Røde Kors: - Leverte svært godt på alle punkter