Vokser på TV, podkast og kjendiser: - Neste år vil bli enda bedre

Brandpeople har bygget seg opp en stall med rundt 50 kjendiser. Det ga rekordinntekter ifjor.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Innholds- og agentbyrået Brandpeople representerer noen av Norges største profiler som Nicolay Ramm, Atle Pettersen, Leo Ajkic og Anne Rimmen. Byrået har tidligere hatt design- og kommunikasjonsbyrået Anti på eiersiden, men byrået solgte seg ut av managementselskapet i 2021. Skilsmissen med Anti ser ut til å ha tjent selskapet godt, for selv om Brandpeople alltid har vært et eget selskap med egen drift økte omsetningen med 17 millioner norske kroner til nærmere 58 millioner norske kroner.

Det var en vekst på hele 43 prosent om en sammenligner med tilsvarende tall i 2021.

Daglig leder og partner i Brandpeople, Birgitte Bruusgaard, forteller at selskapets ambisjon «er å være et hus der muligheter skapes og realiseres.»

- 2022 ble et meget godt og innholdsrikt år, og vi ser allerede at 2023 vil bli enda bedre. I et presset og vanskelig marked så merker vi faktisk en sterk økning på tvers av avdelingene, og vi har stor pågang fra både kunder og profiler, sier Bruusgaard til Kampanje.

Bruusgaard sier veksten skyldes at de endelig har kunnet jobbe «mer målrettet og strategisk med nye satsinger for selskapet.»  

- Vi føler oss enormt privilegert og ydmyke for dette i et tøft marked, og det ligger mye arbeid i posisjonering bak som vi begynner å høste frukter av nå, sier hun.

Konkurrerer med Max Social

Dermed er Brandpeople blitt et byrå som er en del større enn for eksempel Schibsteds influencerbyrå Max Social. Tidligere denne uken skrev Kampanje om resultatene til Max Social og de viste at mediegiganten ikke lenger vokser like mye med sin influencersatsing.

Men i motsetning til Max Social har Brandpeople mer på menyen. I 2021 opprettet blant annet Brandpeople også en produksjonsenhet for TV og podkastinnhold. 

- Vi har allerede utviklet og produsert en rekke podkaster og en humorreality serie, «Abu og Mayoos Norge», som gikk på TV 2 i fjor høst, og jobber nå med en dramaserie for Discovery, forteller byrålederen.

Les også: Hjerteslag-produsent skal lede Brandpeoples nye TV-satsing

Byrået tilbyr en rekke rådgivningstjenester innenfor strategi og PR i tillegg til artistbookinger og influencermarkedsføring. Bruusgaard sier denne siste delen av virksomheten utgjør rundt 30 prosent av omsetningen deres.  

-  Hvordan opplever dere konkurransen med Schibsteds influencerbyrå Max Social og kampen om profilene?

- Vi tror bestemt at det er gunstig for mange å være i et uavhengig byrå, siden man står friere til å jobbe med flere og på tvers av alle mediehus. Vi står da fritt til å forhandle på profilens vegne uten å ha en fot i flere leire og sånn sett skape de beste mulighetene tilgjengelig. Vi jobber nok også veldig annerledes enn dem og definerer ikke dem som vår hovedkonkurrent, men selvsagt merker vi som alle andre våre konkurrenter, men ikke noe mer til dem enn andre, sier byrålederen.

Les også: Schibsted vokser ikke med influencer-byrået Max Social

Satser i bokbransjen

Birgitte Bruusgaard forteller videre at de ikke har et ønske om at produksjon skal være selskapets primærvirksomhet, men en naturlig del av tjenestene de kan tilby. Tidligere i sommer gikk selskapet også sammen med Bonnier for å starte et nytt forlag. Det nye forlaget har fått navnet Blank og har allerede signert noen av byråets største profiler som Thomas Seltzer, Atle Pettersen og profilene «Tina og Bettina» eller skuespillerne Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen. 

- Bøker er en svært viktig del av miksen for mange og vi ønsker å bidra til å fortelle gode historier sammen med dyktige formidlere, og det har vi mange av hos oss, forteller hun.

Men hun legger samtidig til at alle profiler «ikke behøver å gjøre alt» gjennom Brandpeople.

- Vårt fokus er at vi jobber for at de skal få muligheter og langsiktige karrierer der det er riktig for dem å være, sier hun. 

Les også:  VG lanserer bokforlag med influencer-byrå

Jobber med Sophie Elise

Brandpeople representerer i dag rundt 50 profiler innenfor et bredt felt.  Tjenestespekteret varierer etter profilenes egne behov, hvor hos noen fungerer byrået som et fullservice management og rådgivningsbyrå, andre som rene bookingagenter for foredrag og live. Profilene kan også kjøpe tjenester av selskapet utover sine kontrakter ved behov. 

 - Vi har en fantastisk sammensatt gjeng knyttet til oss som vi er veldig stolte av å representere, skyter byrålederen inn. 

Brandpeople var en gang i tiden også managementet til Sophie Elise før hun forsvant til Nora Collective. Men i 2022 inngikk de en avtale med influenceren for å booke foredrag for henne, mens hun var tilknyttet Nora Collective. I dag har superinfluenceren brutt med Nora Collective, uten at det har gitt noen endring i samarbeidet mellom Sophie Elise og Brandpeople.  

- Det er ingen endring i dette kundeforholdet, forteller Bruusgaard. 

I dag eies selskapet av en kjerne med partnere som jobber i firmaet og med Brusgaard som en av de aller største med nesten 30 prosent av selskapet. I tillegg er også TV-programleder Atle Pettersen inne på eiersiden. Pettersen har vært partner i en årrekke og er en profil selskapet har jobbet med fra starten av. 

I tillegg står fortsatt Marte Schei, som var med å bygge opp Brandpeople i seks år før hun sluttet i selskapet, oppført med en liten aksjepost.

Les også:  VGs influencer-sjef er største eier i konkurrenten: - En uavklart situasjon

Her kan du se alle tallene til Brandpeople for regnskapsåret 2023. Alle tall i MNOK. Rekordinntekter for Brandpeople

Brandpeople 2022 2021 Endring i %
Omsetning 57,7 40,1 + 43
Driftsresultat 2,4 2,0 + 20
Resultat før skatt 2,4 1,9 + 26

Vokser på TV, podkast og kjendiser: - Neste år vil bli enda bedre