Altibox-avtale kan vise vei - spiller inn TV 2 Sumo i TV-konflikten med Telia

- Telia har fått et tilsvarende tilbud som Altibox, men ikke akseptert, sier TV 2.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger og Jacob Andersen

Det har vært stille mellom kranglefantene Telia og TV 2 denne uken, men én måned ut i konflikten, der nesten én million seere fortsatt står uten tilgang til TV 2s kanaler, er TV-konsernet klar med en ny avtale med Altibox.

Altibox får nå som første distributør TV 2 Sumo fullintegrert i sin poengmeny. Altibox-kundene kan med det velge TV 2 Sumo med sine poeng, enten ved å bruke eksisterende poeng, eller ved å kjøpe tilleggspoeng.

- Dette er et viktig strategisk samarbeid for TV 2, med en av våre distribusjonspartnere. Altibox-kundene kan nå benytte seg av alle mulighetene som finnes i TV 2 Sumo, gjennom TV-boksen sin. Det er vi veldig glade for, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Som hos Altibox er det også mulig hos Get å sette sammen sitt eget TV-tilbud basert på et poengsystem og TV 2 bekrefter nå til Kampanje at et tilbud om TV 2 Sumo også er spilt inn til Telia.

Les også: Gir Altibox-kunder tilgang til TV 2 Sumo

Vi har fått til mange gode og fremtidsrettede samarbeid med andre strømmetjenester som Dplay, Viaplay og HBO Nordic. Henning Lunde, Telia

- Telia har ikke akseptert

Etter det Kampanje kjenner til har betingelsene rundt TV 2 Sumo blitt en stadig viktigere del av forhandlingene med den svenske telegiganten og TV 2s strømmetjeneste skal ha kommet på forhandlingsbordet etter bruddet. Etter det Kampanje forstår skal TV 2 ha åpnet for å tilby TV 2 Sumo til Telias TV-kunder slik at også TV 2, på linje med HBO og Viaplay, kan bli en del av det samme poengsystemet. Dette har TV 2 aldri tidligere åpnet for i Get-forhandlingene. 

- Har dere gitt et tilsvarende tilbud til Get som det dere kommuniserer i dag med Altibox? 

- Ja, Telia/Get har fått et tilsvarende tilbud som Altibox, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje.

- Hva har Get takket nei til som Altibox har akseptert? 

- Telia har ikke akseptert tilbudet. Hva som er begrunnelsen, må Telia selv svare på, sier hun.

- Denne type løsninger tar tid å etablere

Før helgen ble det klart at TV 2 ga opp håpet om å få til en midlertidig avtale med Telia og Get, og heller innstilte seg på en langvarig forhandling som løsning på konflikten. 

- Kan denne avtalen med Altibox bære bud om en snarlig løsning med Telia/Get?

- Det er dessverre ingenting som tyder på at det blir noen snarlig løsning på konflikten mellom Telia og TV 2. Det er veldig synd for alle seerne som nå går i møte en sommer uten TV 2, sier Willand.

Etter det Kampanje skal det de siste dagene har vært kontakt med partene med tanke på å finne løsninger som kan gi TV-kundene til Get kanalene til TV 2 tilbake. Samtidig kommer det tydelig frem med Altibox-avtalen at dette er en komplisert materie. Ett år har gått siden Altibox og TV 2 presenterte dagens avtale som «fremtidens avtale». mens det altså er først i dag man er klar til å lansere. 

- Viser ikke dette bare hvor krevende det er å få til en avtale med distributørene på dette?

- Denne type løsninger tar tid å etablere, spesielt for første gang. Men med det arbeidet som er gjort sammen med Altibox vil det være lettere å lansere tilsvarende løsninger hos andre distributører, sier hun. 

Seerne flytter seg mer over til strømmetjenestene og bruker mindre tid på lineære kanaler.

Hos motparten Telia ønsker ikke kommunikasjonsdirektør Henning Lunde å være konkret på hvilken rolle TV 2 Sumo har spilt i forhandlingene, men erkjenner at betydningen av å styrke strømmetilbudet.

- Vi ønsker ikke å gå inn på detaljer i avtaleforhandlingene. Det vi har sagt hele tiden er at våre kunder, som i stor grad er sameier og borettslag over hele landet, er opptatt av valgfrihet og et mangfoldig tilbud til en fornuftig og konkurransedyktig pris. Vi har fått til mange gode og fremtidsrettede samarbeid med andre strømmetjenester som Dplay, Viaplay og HBO Nordic, og i det større bildet så flytter seerne seg mer over til disse tjenestene og bruker mindre tid på lineære kanaler, sier Lunde til Kampanje.

Han legger imidlertid til at «avstanden i forhandlingene om en langsiktig avtale fortsatt er stor».

- Begge parter har forsøkt å løse dette med forslag til midlertidige avtaler uten at vi foreløpig har lykkes, men vi er glade for at det nå er dialog og samtaler rundt forhandlingsbordet og håper det skal være mulig å finne frem til en løsning raskt slik at kundene våre kan få tilbake kanalene, sier Lunde.

Altibox-avtale kan vise vei - spiller inn TV 2 Sumo i TV-konflikten med Telia