Her er Anita Krohn Traaseths nye digitale klubb - tilbyr live shows, cocktails og nett-TV

Bøker, podkaster og nå et nytt digitalt nettverk. Men den tidligere Innovasjon Norge-sjefen avviser at hun bygger opp et mediehus rundt egen merkevare.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

Da Anita Krohn Traaseth meldte sin avgang i Innovasjon Norge i 2019 ble nyheten møtt med sjokk og tårer. Beskjeden den gangen var at hun skulle bli partner i et norsk vekstselskap. Hun hadde signert den nye jobben og alt lå til rette for oppstart i august samme år. Så tok hun en retrett. Til Kampanje forteller hun at dette ikke skyldes andre prosjekter, men for å få en liten pause.

- Det var ingen klok avgjørelse å gå rett fra jobben i Innovasjon Norge til en ny uten å legge inn litt pause. Men sånn er vi jo, vi tror det er den rette måten å gjøre det på. Fra det ene til det andre, sier hun.

Hun forteller at det satt langt inne å gå tilbake på en jobb hun hadde lovet seg til:

- Men det er kanskje noe av det smarteste jeg har gjort, å innvilge meg litt fri. Tid til å puste ut etter mange år med stor arbeidsmengde. Så har det ballet på seg med så mange muligheter og henvendelser jeg aldri hadde forutsett, og da tar jeg en dag av gangen. For dette er så spennende og flere av prosjektene jeg er involvert i har potensial, så da er det bare å gjøre det litt til.

Les også: Traaseth-avgang møtt med sjokk og tårer - går til vekstselskap

Lanserer nytt digitalt nettsted

Traaseth sitt nyeste prosjekt er nettstedet Vriml, en plattform som skal fungere som et utvidet nettverk for «folk med ambisjoner». Plattformen er for alle, uavhengig av alder, geografi, kjønn og bransje.

- Tilbakemeldingene vi har fått er at det er et stort behov for å ha et trygt, redaktørstyrt sted for de som er genuint interesserte i å øke nettverket, finne ressurser, kompetanse og inspirasjon for å øke sannsynligheten for å gjøre en bedre jobb, eller å realisere en idé eller et prosjekt, sier Traaseth.

Hun viser til eksempler som det å få en mentor, tips til hvordan man onboarder kolleger under korona, eller komme i kontakt med fremtidige samarbeidspartnere. Per nå har plattformen nærmere 700 brukere, basert på «word of mouth». Traaseth forteller at det er et stort mangfold blant medlemmene.

- Det er begge kjønn, flere nasjonaliteter, alt fra studenter til teknologer og fagpersoner til nye og etablerte ledere.

Prosjektet er fortsatt i startfasen og kun «softlansert» og for å bli medlem kan man ikke være anonym og brukerne må betale 149 kroner i måneden for et medlemskap, etter et introduksjonstilbud på 99 kroner i måneden for de som er raskt ute med å melde seg.

- Det er stort potensial her både for innholdsutvikling, samarbeid og appdesign, men vi tar ett steg av gangen og lærer. Innhold og medlemmers innspill skal drive plattformen, som er åpen for alle, sier hun.

- Relativt raskt å regne hjem

På plattformen finner man blant annet et ukentlig program med faste poster.

- Man kan se disse når man vil, bortsett fra WednesdayLive som sendes direkte hver onsdag klokken 20:00 til 20:30. Da svarer jeg på spørsmål fra en liten gruppe rundt valg, karriere og ledelse, og chatter med ulike medlemmer, forklarer Traaseth.

Hver mandag kjøres det videointervjuer med folk som har ambisjoner og som deler sine erfaringer, både kjente og ukjente profiler. På torsdager vil det komme ulike oppdateringer fra oppstartsselskaper og investormiljøet, mens det på fredager vil være mulighet til å lære seg å lage ulike cocktails selv.

- Det vil også oppdateres jevnlig med ulike artikler fra professorer og andre, samt forumer hvor medlemmer kan treffes med ulike spørsmål og innspill, legger hun til.

I tillegg til tilgang til et større nettverk og mer kunnskap, får medlemmer ulike fordeler som rabatterte håndplukkede seminarer og ulike tilbud fra relevante samarbeidspartnere.

- Prisen for et årlig medlemskap skal være relativt raskt å regne hjem. Her kommer det mye spennende til høsten, nye avtaler skal inngås med relevante samarbeidspartnere.

La ned roman-podkast

Traaseth avkrefter at hun er i ferd med å bygge opp et mediehus rundt seg selv og egen merkevare:

- Bøkene «Godt nok for de svina», «Fisken på disken», podcasten og romanen «Camel uten filter», Sandefjordseminarene, Vriml, det er ulike innholdsproduksjoner som lever sine egne liv på ulike plattformer. Ingenting av det jeg holder på med er oppkalt etter mitt navn, jeg driver primært innholdsutvikling basert på kunnskap og fagområder jeg kan noe om, sier hun.

Hun forteller at podcasten «Camel uten filter» var et lydprosjekt knyttet til romanen med samme navn, og at det ikke lages nye episoder.

- Ingen hadde tidligere gitt ut en podkast i forbindelse med romanlansering i Norge, da ville jeg prøve det, sier hun.

Tjener godt på styrearbeid

På spørsmål om Traaseth kommer til å drive for seg selv fremover forteller hun at hun sjelden lager planer for fremtiden

- Jeg har en svært interessant og variert portefølje nå, med arbeidsoppgaver som gir meg mulighet til å kombinere det å jobbe internasjonalt med innovasjon for EU, lede ulike toppledere som styreleder, og få bidra i styresammenheng i vekstbedrifter og investeringsselskaper.

Samlet tar de ulike styrevervene rundt 80 arbeidsdager i året, og gir en samlet inntekt på rundt 1,7 millioner, ifølge Traaseth.

- Da er det fortsatt mange dager som er til rådighet for å videreutvikle interessen for produksjon av ulikt innhold og investeringer. Hvor det bærer hen, det får tiden vise, sier hun.

Her er Anita Krohn Traaseths nye digitale klubb - tilbyr live shows, cocktails og nett-TV