Kommunikasjonstopp blir realitystjerne - én ting vipper henne av pinnen

- Det hadde vært helt forferdelig om dette var virkelighet, sier kjernefysiker og kommunikasjonsdirektør Sunniva Rose.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Sunniva Rose ble for fullt kastet inn i medienes søkelys i 2011, i forbindelse med kjernekraftsulykken i Japan. Hun var nyansatt doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo og hadde bare jobbet som forsker i noen måneder da navnet hennes ble oppført på universitetets presseliste. 

- Min første tanke var, lille meg? Jeg var jo langt nede på hierarki listen i forhold til det å ha doktorgrad.

Likevel følte hun seg veldig trygg når telefonen ringte.

- Jeg hadde jo aldri snakket med journalister før, men det var bare jeg som forsket på kjernekraft på universitetet, så akkurat det var jeg ekspert på. Så da snakket jeg med journalister og forklarte, eller hadde forelesninger over telefonen. Og etter det har det ballet på seg, forteller hun. 

Klar for TV-skjermen

I dag jobber Rose som kommunikasjonsdirektør i Norsk kjernekraft, men fra høsten blir hun å se som en av 22 spillere i sesong tre av reality serien «Forræder». 

Hun forteller Kampanje at hun raskt takket ja da Fremantle og TV 2 ringte.

 - Jeg synes det er ett veldig kult konsept som ikke dreier seg om en personkonflikt eller nakenhet, det var to ting som er uaktuelt for meg. Men det handler om å spille et psykologiskspill, noe jeg synes er kjempespennende, sier hun. 

Realityserien har blitt en stor suksess for TV 2 med over en halv million TV-seere.

Les mer: 22 nye kjendiser klare for Forræder

- Motivasjonsfaktor

Hun forteller videre at det også var noe av motivasjonen bak deltagelsen. 

- Jeg tenkt mye på hvordan det er å være i en sånn type boble, som man psykisk kommer inn i når man er en del av et sånt spill. Å få kjenne på det selv, det var faktisk en motivasjonsfaktor, sier hun å legger til:

- Man blir selvfølgelig paranoid, og til slutt lurer man på om man vet noe i det hele tatt, og om man faktisk heter det man heter. Det hadde vært helt forferdelig om dette var virkelighet, men heldigvis er det bare en lek, utdyper Rose. 

- Du fremstår som veldig trygg i møte med mediene, var du like trygg på deg selv i Forræder?

- Jeg kjenner meg ganske trygg når jeg kjenner faget, og har virkelig fått trene meg i en trygg setting, noe som er heldig for min del. Også er det andre aspekter i livet hvor jeg overhodet ikke er det, sier hun og fortsetter: 

- Spillet dreier seg jo om å villede andre mennesker. Sånn generelt i livet så tror jeg ikke at jeg er en spesielt god bløffer. Jeg er veldig opptatt av å være ærlig, og har sikkert sagt to løgner i livet som jeg tar jeg med meg i graven. Men i en sånn setting så tror jeg at jeg kan være god på å villede, men det gjenstår å se da. 

- Veldig givende

Rose forteller at det er én ting som får henne til å vippe av pinnen.

- Det er ting som går på min faglige integritet, sier hun.

Selv om hun umiddelbart takket ja til å være med i serien, brukte hun likevel mye tid på å tenke gjennom hvordan hun vil fremstå i serien. 

- Det var viktig for meg at jeg ikke fremstår som en som ikke kan gjøre jobben som jeg gjør. Det har definitivt vært med meg hele tiden. Nå har jeg ikke sett det ferdigklippede produktet, men tror jeg er fornøyd, og kan stå inne for måten jeg fremstår på, håper jeg.  

- Har du lært noe som du vil ta med deg videre? 

- Jeg kommer ikke på noe umiddelbart, men man lærer jo veldig mye av å være tett på folk som er annerledes enn deg selv, og det har vært veldig givende i seg selv, avslutter hun. 

Kommunikasjonstopp blir realitystjerne - én ting vipper henne av pinnen