Norsk reklamebyrå jobber med Youtube-stjernene: - Et klassisk PR-stunt

Det er et av det mindre, norske reklamebyråene som har jobbet i kulissene i forbindelse med Youtube-stjernene Logan Paul og KSIs besøk i Oslo.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian  Hauger
Nafisa Zaheer Journalist

Tirsdag ettermiddag var det tilløp til kaos i Oslo Sentrum, da Youtube-stjernen Logan Paul var i byen i forbindelse med lanseringen av den nye sportsdrikken Prime. Flere tusen ungdommer skal ha møtt opp for å se sine stjerner, og ifølge Avisa Oslo fikk 70 personer helsehjelp under arrangementet og flere besvimte. Det til tross for at stjernen ba de fremmøtte om å være forsiktig å trekke bakover fra scenen.

I kulissene er det Ahead-byrået Varejo som opererer, og som har jobbet med alt fra konseptutvikling, design, bygging av stand, logistikk og vareprøver – i tillegg til pressehåndteringen.

- Dette er et klassisk PR-stunt hvor også det fysiske er ivaretatt, da det i dette tilfellet er en svært viktig del av virkemidlene. Et godt eksempel på hvordan event og fortjent oppmerksomhet henger sammen når det er gjort riktig, sier rådgiver Camilla Gullestad Lunde, til Kampanje.

I målgruppen er Paul og hans kompanjong, Youtube-profilen KSI, store stjerner. De to inluencerne har til sammen omtrent 50 millioner abonnenter på videoplattformen, og har den siste tiden gjort stor suksess med sportsdrikken Prime. Drikken er allerede inne i varesortimentet til Norgesgruppen og Coop.

- Hvordan ble samarbeidet mellom Varejo og influencer-duoen til?

- Samarbeidet ble til ved at vi tok kontakt for en stund siden. Kjemien stemte, og vi fikk oppdraget. Noe vi er veldig glade for. Det har vært en kjempemorsom og hektisk prosess hvor alt måtte skje raskt. Det ble en kjempesuksess. Vi fikk til og med tilbakemelding fra duoen om at Norge var det beste landet så langt. Så må vi si oss fornøyde, sier Lunde.

Hun kom til Ahead Group og Varejo fra Digital Opptur før jul i fjor. 

Les også:  Bytter navn på byrået og henter inn ny kompetanse

Medieoppbudet var også høyt da Youtube-profilen Logan Paul gjestet Oslo tirsdag.

- Skal være et langsiktig samarbeid

Varjeo-rådgiver Camilla Gullestad Lunde sier «det uten tvil» har vært et morsomt oppdrag

- Det er ikke hver dag man får jobbe med denne type prosjekter. Her har vi både et produkt og en influenserduo som er spennende for svært mange. Et prosjekt hvor vi har fått jobbe bredt med PR, sampling og eventgjennomføring. Hvilket vi også er eksperter på, og som gjorde at vi klarte å gjennomføre det hele på svært kort tid, sier hun.

- Hvor lenge skal dere jobbe med lanseringen?

- Det er ikke helt avklart. Nå i første omgang handler det om å bygge varemerket på det norske markedet. I tillegg til selve lanseringen, skal vi jobbe med sampling og retailaktiviteter. Men målet er selvsagt at det skal være et langsiktig samarbeid hvor vi skal jobbe med merkevarebygging over tid, og ikke bare via et stunt, sier hun.

Hun sier byrået, som altså er del av samme byråfamilie som Hyper, Ocuolos og Wergeland Apenes, har jobbet «intenst med dette over noen uker.»

- Det er mye logistikk og planlegging. Både med tanke på den fysiske gjennomføringen, håndtering av presse og sikre budskap.  I tillegg jobber vi med, og skal jobbe videre, med ulike aktiviteter. Men ettersom samarbeidet er såpass ferskt, og den fysiske lanseringen har tatt mye tid, har vi ikke planlagt hele veien videre, sier hun.

Norsk reklameteam:

Norsk reklamebyrå jobber med Youtube-stjernene: - Et klassisk PR-stunt