Plan-B holder seg flytende med nye kjendis-kompiser etter «Senkveld»

Slo av én million kroner på resultatet da Thomas og Harald ga seg.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Da TV 2 ga The Oslo Company jobben med å videreutvikle «Senkveld» etter 15 år med Thomas Numme og Harald Rønneberg som programledere, måtte Numme og Rønnebergs eget selskap Plan-B tenke nytt. Talkshowet hadde vært deres absolutt største produksjon de siste tre årene, og i mai i fjor var det slutt.

- For Plan-B var det fantastisk å få være med på lage «Senkveld». Det hadde en historie på 15 år og vi fikk være med på tre av dem. Det har gitt oss utrolig mye kunnskap og erfaring, og det er et prosjekt som vil stå seg i mange år, sier Plan-B-sjef Line Konglevoll.

Tallene for 2018 viser at selskapet holder seg flytende, selv om resultatet har fått seg en knekk. Plan-B hadde en omsetning på 73,4 millioner kroner i 2018. Det er en vekst på tre millioner kroner fra 2017.

Resultatet sank fra 3,3 til 2,4 millioner kroner, og det forklarer Konglevoll blant annet med at de ville gi «Senkveld» den avslutningen programmet fortjente.

- Vi investerte mye tid og folk i å avslutte «Senkveld» på en god måte. Og så gikk vi inn i en utviklingsfase, sier hun.

Det vil man se resultatet av snart, ifølge Christina Eriksen Fagernes, som leder Plan-B TV.

- Thomas og Harald skal jo tilbake på TV 2. De har lange kontrakter med kanalen og vi skal lage mer tv med dem, sier hun.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om hva slags program tv-veteranene dukker opp i, og når, men det blir trolig ikke et nytt talkshow.

- Hadde ikke det vært litt rart? sier Fagernes og ler.

- Som du skjønner så utvikler vi i flere retninger og vi har ikke tatt et valg, men jeg blir overrasket om det blir et nytt talkshow.

Over og ut:

Thomas Numme og Harald Rønneberg ga seg som «Senkveld»-programledere i fjor vår. Nå jobber de med nye tv-prosjekter. Foto: TV 2

Satser stort på podkast

Plan-Bs tv-sjef erkjenner at det ikke har blitt lettere å lansere nye tv-programmer etter hvert som nordmenn strømmer mer og ser stadig mindre på lineær-tv.

- Men vi har selvfølgelig en fordel med profilstallen vår, og Thomas og Harald er sterke merkenavn i seg selv. Vi utvikler også nye programmer med andre profiler på huset, og er stolte av at vi vant Gullruten for andre år på rad med «Truls à la Hellstrøm». Der jobber vi med sesong tre, selv om vi tar en liten pause nå fordi Truls har blitt pappa. Dette kan vi.

- Er dere også i samtaler med Netflix?

- Vi er i samtaler med mange. Kundeporteføljen til tv-avdelingen er et knippe bedrifter, så det er viktig at vi har en god dialog med alle og at alle er potensielle kunder. Men det er ofte profilene som styrer hvilke oppdragsgivere vi snakker med, dersom de har en avtale med en tv-kanal, sier Konglevoll.

I mellomtiden har Plan-B satset stort på podkast.

- Det var noe vi hadde tenkt på en liten stund. Vi er en gjeng som lytter mye på podkast og mange har god erfaring med det. Høsten 2018 så vi at vi hadde kapasitet og gode tanker, og vi startet ganske umiddelbart, sier Konglevoll.

Podkast-satsingen ligger under Plan-B TV.

- Vi har vært veldig bevisste på at når vi starter nye podkaster, så skal de ha innhold, retning og vinkel. Det er ganske likt sånn som vi jobber med tv. Vi har hatt suksess med å sette sammen kjente mennesker som er kontrastfylte. Det har vi gjort med Jan og Einar, Truls og Eyvind, og Thomas og Harald for den saks skyld. Det er mye av den samme tankegangen, sier Fagernes.

Vi har hatt suksess med å sette sammen kjente mennesker som er kontrastfylte. Christina Eriksen Fagernes

Gjør suksess med usannsynlig duo

De første podkastene Plan-B lanserte var med Adam Schjølberg og Tore Petterson, kjent fra «Sofa», og Jan Thomas og Einar Tørnquist. Sistnevnte duo startet sitt uventede vennskap i podkast-studioet til Plan-B og resultatet har blitt en ubetinget suksess med rundt 350.000 lyttere i uken.

- Det er en duo vi satser på i alle avdelinger, og ja – de begynner å bli venner på ordentlig – så det er veldig gøy og givende å jobbe med dem, sier Fagernes.

- Tjener dere penger på podkasten?

- Ja, vi tjener penger. Vi begynner å komme opp i et godt volum og dette er et univers du kan utvide. Jan og Einar hadde et samarbeid med We are Live og One Call der de lagde kommersielt innhold for One Call i deres flater. Vi er opptatt av at det skal være en god match mellom merkevare og profil, og dette passet godt til dem begge, sier Konglevoll.

- Men man klarer ikke å dekke tapet av «Senkveld» med en podkast?

- Det er ikke intensjonen, men vi er hele tiden på jakt etter å skape nye muligheter for profilene våre, enten det er podkast, tv, event eller kommersielle samarbeid. Men det er klart at det er en mye mindre operasjon med en podkast. Du trenger mindre ressurser og mindre fasiliteter. Det er satt sammen på en annen måte, så det er litt vanskelig å sammenligne.

- Jan Thomas og Einar, Truls og Hellstrøm, Thomas og Harald, Adam og Tore... Er det plass til noen jenter i kompisgjengen?

- Gjerne! Det er bare å komme med forslag, bank på døra. Det er ikke et bevisst valg. Det har noe med hvilke profiler som dukker opp og har en idé, og som er på samme sted til rett tid. Sånn var det med Jan og Einar, de hadde begge lyst til å lage podkast, og Jan hadde lyst til å lage en podkast som kanskje ikke handlet om styling, og da var det kort vei, sier Fagernes.

Nå jakter Plan-B på nye profiler, og gjerne unge profiler.

- Ser dere etter youtubere?

- Vi ønsker plattformuavhengige profiler. Der vi før tenkte tv- eller radioprogramledere, så ser vi litt andre veier, men det skal være underholdningsprofiler og de skal matche resten av profilstallen. Det er magefølelsen og troen på mulighetene som styrer.

Plan-B holder seg flytende med nye kjendis-kompiser etter «Senkveld»