Norwegian graver dypt i årets sommerkampanje: - Glimt i øyet er viktig

Flyselskapet gjør sin første store merkebyggende kampanje på flere år.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

For første gang siden høsten 2022 er Norwegian på lufta med sin første store merkevarebyggende kampanje for å styrke den mentale linken mellom reiseopplevelser og Norwegian - i kampen om å være det foretrukne flyselskapet blant forbrukerne.

- Etter jubileumskampanjen i 2022 satt vi det meste av merkevarebyggende aktiviteter på hold, så vi er veldig glade for å være i gang igjen og vi synes filmen er helt i tråd med det «nye» Norwegian, som er mer leken og rebelsk, sier kreativ leder i Norwegian, Camilla Aspen til Kampanje.

Les mer: Norwegian tar markedsføringen til nye høyder - slipper sin første realityserie

- Norwegians tone og glimt i øyet er viktig i dette konseptet

Etter pandemi og rekonstruering har Norwegian hatt et behov for å vise en fornyet utgave av seg selv, samtidig som selskapet har endret fokus fra taktisk til merkevarebyggende. Flyselskapet har lykkes godt i tiden etter rekonstrueringen og leverte et sterkt første kvartal og driftsresultatet for 2023 står seg som selskapets beste gjennom tidene.

I den nye kampanjefilmen rettes fokus mot sol og strand der vi følger en familie på en rekke ferieaktiviteter. Etter å ha gravd ned far i sanden glemmer de at han fortsatt er på stranden fordi det er så mye spennende å finne på i ferien. Ikke før familien sitter i flyet på vei hjem, husker de på faren som fortsatt er nedgravd i sanden til halsen.

- Norwegians tone og glimt i øyet er viktig i dette konseptet. Vi skal ha litt snert og humor, samtidig som vi er ekte, gjenkjennbare og menneskelige, sier Aspen.

Familien på seks er en familie vi får se mer av i tiden fremover, og det er samme gjelder for den nye visuelle identiteten og kommunikasjonskonseptet «The Norwegian Way».

-Familien representerer selskapet på en god måte og konseptet spiller på hva vi tilbyr, hvordan vi gjør ting og hvordan det er å reise med oss. Vi vil vise at vi er pålitelige, komfortable med mange avganger (så også far kommer seg vel hjem), og ikke minst at vi er dyktige og positive, sier Anette Myrseth Kristiansen, som er ansvarlig for markedskampanjer i Norwegian, til Kampanje.

Les også: Norwegian får ny logo: - Vi ønsker å synes godt og umiddelbart

- Det er viktig at vi kommuniserer holistisk i hele trakta

Kampanjefilmen ble første kjørt i Danmark – som er et marked som prioriteres i år. Responsen på de kreative uttakene har så langt vært gode, opplyser Aspen. Kampanjen går over de neste ukene her hjemme, i såkalte «high impact»-kanaler, som er TV, kino og online video. Norwegian har også en strategi om å bygge ut kampanjematerialet med salgsutløsende budskap i perioder med salg, og bruke deler av det kreative universet til sosiale medier.

- Det er viktig at vi kommuniserer holistisk i hele trakta og ulike lag forsterker og støtter hverandre, sier Aspen.

Målet med kampanjen er at Norwegian skal dukke opp i folks hode når reiselysten og behovet melder seg.

- Det øker sannsynligheten for at vi blir valgt og at folk ønsker å reise med oss. Også vet at vi at selv om sommerferien nærmer seg, er det fortsatt en god del som ikke har booket reisen ennå, så denne kampanjen er fortsatt høyaktuell.

Neste gang vi møter familien er fokuset storby.

- Det er viktig for oss å ta eierskap til flere reisekategorier og ulike lokasjoner. Vi skal være det foretrukne valget enten om det er sol og strand, jentetur, kjærestetur eller familieferie. Vi ønsker å formidle alle de fantastiske ferieopplevelsene som begynner med Norwegian.

Det er Try Reklame som står bak kreativ idé, ved kreativt team Karin Lund og Øystein Halvorsen, og Yess med produsent Ola Narum og Andreas J. Riiser på regi. Fra Norwegian er Karianne Haaland, Tomas Tomasi og Eirik Bryn involvert, i tillegg til Aspen og Myrseth Kristiansen.

Norwegian graver dypt i årets sommerkampanje: - Glimt i øyet er viktig