- Suksessfaktoren er hurtighet

Etter å ha vunnet nærmest «alle» norske priser, legger teamet bak DNBs Vipps-suksess internasjonale planer. Se video-intervju her.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

I går ble storbanken DNB kåret til «Årets Markedsfører 2015», og det var caset med betalingstjenesten Vipps som sikret dem seieren.

Les også: DNB er Årets markedsfører for tredje gang

Dette er tredje gang DNB har vunnet prisen. Første gang var i 2010, da de la om hele reklamestrategien sin og ble en bank «Fra A til Å». Andre gang var i 2012, da DNB blant annet lanserte «Superspar»-konseptet og ny film med George Clooney-reklamefilmene.

Bedt om å rangere de tre Årets Markedsfører-seirene, er i alle fall tidligere markedsdirektør i DNB - nå administrerende direktør i Vipps - Rune Garborg, helt sikker på hvilken seier som smaker best. For arbeidet med Vipps kaller han det største og mest komplette stykke markedsføringsarbeid som banken har gjort.

- Vipps har vært den mest komplette øvelsen. Så prestasjonsmessig er dette større. Men jeg tror nok jeg vil plassere Clooney på andreplass - det var så spektakulært! Både reklamebyrået og mediebyrået har vært ekstremt viktige, sier Garborg.

Til Kampanje forteller han at gleder seg til å dele seieren med resten av de mange DNB-ansatte.

- Dette er en stor seier for DNB. Jeg er spesielt stolt av at vi har så mange med oss på laget. Det morsomste med dette er at det er veldig mange ansatte som kommer til å bli glade. Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg kom hit i dag, sier en gledsstrålende Garborg til Kampanje.

Se videointervju med de glade vinnerne under:

- Neste stopp Cannes
Vipps-caset har allerede støvsugd det norske markedet for det som er å vinne av priser; Sponsor- og eventforeningens pris Spot, effektkonkurransen Anfo Effekt, Max Marketing Mix og Gullblyanten, i tillegg til «Årets Markedsfører 2015». Nå gjenstår Gulltaggen før caset eventuelt sendes til internasjonale konkurranser.

- Kommer dere til å sende inn til Cannes?

- Ja! svarer daglig leder Monika Augustsson i Pol nokså kontant.Og utdyper;

- Men det er klart at resultatene er aller mest imponerende her og summen og rekkefølgen på dette, og det er jo voldsomt å ta innover seg for en jury som kommer fra hele verden, så vi får vurdere det littegrann, men det blir sikkert en eller annen kategori, sier Augustsson.

- Hurtighet har vært en suksessfaktor
Hun forteller at det har vært både morsomt og uforutsigbart å jobbe med Vipps-markedsføring i året som har gått.

- Det er som Rune sier at det har gått seg til underveis. I det man trodde man hadde en plan, måtte man forandre på kampanjen – både på grunn av konkurrenters aktiviter og produktutvikling som jo har gått i en rivende fart. Så når vi trodde vi skulle ha noe klart om noen måneder fikk vi høre ‘kan dere ha det på tirsdag?’ Da er det bare å kaste seg rundt og være konstruktiv innenfor rammene som var av tid, forteller hun.

Rune Garborg innrømmer at det til tider har gått fort i svingene.

- Jeg tror vi skal være ærlige på at det har ikke vært tid bestandig til å lage spektakulær reklame og kommunikasjon. Men hurtigheten og evnen til agere raskt har vært en suksessfaktor. Det har vært en ny utfordring både for byrået for oss. Det går så fort, og hvis du skal ta disse posisjonene raskt nok, må man reagere fortere enn du kan planlegge, sier Rune Garborg.

 

Toppfoto og video: Eivor Eriksen

- Suksessfaktoren er hurtighet