Blir Gambit-sjef etter 20 år i PR-byrået

Nå lover Henrik Halvorsen mer fart i Gambit og starter første dag med en nylansering.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Allerede på sin første dag som Gambit-sjef tar Henrik Halvorsen (bildet) sats og lanserer noe PR-byrået kaller Gambit Collective. Det blir det første Halvorsen gjør etter at han mandag denne uken ble utpekt til ny administrerende direktør i Gambit Hill + Knowlton etter Gaute Engbakk.

Les også: Engbakk ferdig i PR-bransjen

- Dette skjer litt uavhengig av at jeg ble ny leder i Gambit. Vi har hatt det på agendaen en stund, men i går flytta byrået Gefühl inn i lokalene våre, sier Halvorsen til Kampanje på sin første arbeidsdag som ny leder for Gambit Hill +Knowltons 55 ansatte.  

Gambit Collective er en oppfølging av den kreative byråsatsingen Bisqit som Gambit H+K lanserte høsten 2014. Satsingen innebærer at Gambit åpner kontorlokalene for kreative miljøer utenfor PR-byrået og de første innflytterne er et lite, kreativt konsept- og designbyrå som altså heter Gefühl. Gefühl består av gründerne Jens Werner Andersen og Erik Louis Tvedt samt senior grafisk designer Tormod Glomnes. Ifølge Halvorsen har de to byråene allerede rukket å bli kjent med hverandre med felles kundeoppdrag for Norad, Helsedirektoratet og Codan Forsikring.

- Vi skal være blant de ledende aktørene på integrerte kampanjer og innholdsproduksjon uavhengig av virkemidler og kanalbruk. Med Gambit Collective ser vi på mulighetene for å huse og integrere andre kreative miljøer hos oss, sier han.

Under radaren
Den nye sjefen har aldri vært den mest synlige Gambit-rådgiveren og liker seg ofte litt i bakgrunnen eller «under radaren». Det til tross for at han har vært svært sentral i Gambit helt fra byråets spede begynnelse. Nå skal Halvorsen være sjef, og Gambit-gründer Grønntun er styreleder og CEO for Hill+Knowlton Strategies’ Europa, Midtøsten og Afrika-region (EMEA).

- Hvordan kommer det til å gå?

- Ha ha, det tror jeg kommer til å gå veldig bra og fordelen er jo at det blir ekstremt korte linjer. Jeg kjenner han rimelig godt etter alle disse årene så det kommer til å gå helt greit, sier han.

- Du har jobbet i Gambit H+K i 20 år. Hvordan skal du klare å se på byrået med nye briller?

- Selv om jeg har vært lenge i Gambit H+K har jeg hatt veldig mange forskjellige roller. De siste årene har jeg også jobbet mye ute i Europa og sett Gambit fra utsiden. Det har ikke vært 20 år på samme pulten, for å si det sånn. Det at jeg har hatt den avstanden har vært viktig for å kunne ta på meg denne jobben, sier han.

Det har vært noen «bumpy» år med et litt introvert fokus her, og nå skal vi sammen gire om og levere både vekst og innovasjon Henrik Halvorsen

- Dette er en «people business»
Fra 2011 har Halvorsen sittet i ledelsen først for nord- og øst-Europa, så for Europa, Midtøsten og Afrika. De siste årene har han hatt ansvaret for å følge opp Hill+Knowlton Strategies’ kontorer i Norden, Øst-Europa og Tyskland. Han har i perioder vært satt inn som administrerende direktør for byråets kontorer i Sverige, Danmark og Polen i viktige omstillingsprosjekter der. Nå reduseres andelen arbeid i Europa til fordel for å lede Gambit H+K i en periode fremover.

- Jeg har hatt på ryddehatten en del år og det blir noe av det i Gambit også. Det har vært noen «bumpy» år med et litt introvert fokus her, og nå skal vi sammen gire om og levere både vekst og innovasjon. Min viktigste oppgave nå blir å sette mer fart i Gambit H+K og få opp trykket, sier han.

Halvorsen sier «tempoet må opp» både på det som går på «kundearbeid», «kundeløsninger» og «tjenesteutvikling».

- Ja, det er det som blir overskriften på den jobben jeg skal gjøre. Samtidig må de som jobber i Gambit H+K også føle at de utvikler seg. Dette er en «people business» og da må folk oppleve at de lærer og utvikler seg på jobben og ikke minst får jobbe med sammensatte kommunikasjonsjobber for mange av de mest spennende internasjonale og nasjonale kundene. Det får de i Gambit, sier han.

Snudd underskudd til pluss
Kampanje har tidligere skrevet at mange rådgivere med seniorkompetanse har sluttet i byrået det siste året, men Halvorsen sier det også har blitt ansatte mange flinke folk den siste tiden som Kristian Norheim, Tom Bøe, Arne Furumo og Jørgen Christiansen.

- Hvordan skal du klare å skape en ny giv i Gambit H+K og skape nye motivasjon?

- Det har alltid jobbet veldig mye flinke folk i Gambit og vi opplever at det kommer mange gamle Gambit-ere tilbake til oss. Vår ambisjon er å være det miljøet hvor du virkelig kan utvikle deg i et internasjonalt selskap. Vi er det største byrået blant de internasjonale og nå skal vi bli enda bedre på å gjøre dette relevant for kundene våre, sier han.

I forbindelse med at Halvorsen i går ble utpekt som ny sjef for PR-byrået som er en del av verdens største kommunikasjonskonsern, britiske WPP, kunne Gambit H+K også fortelle at underskuddet på rundt åtte millioner kroner i 2014 er snudd til et overskudd på rundt fire millioner kroner for 2015.

Byråinntekten ønsker Halvorsen ikke å gå ut med enda, rett og slett fordi den ikke er endelig godkjent. Men som han sier:

- Ryddejobben som har vært gjort har gitt oss noe bedre marginer og det ser finansielt bedre ut nå. Utviklingen på byråinntekt får vi komme tilbake til, men det ligger i området flatt eller svakt ned, sier han.

Gambit, som i mange år var landets største målt på byråinntekt hadde i 2014 honorarer på snaue 85 millioner. Selskapet jobber med kunder som Statoil, McDonald’s, Innovasjon Norge, Felleskjøpet, Norad, Technip, Statnett og Spotify og tilbyr tjenester innenfor områder som markedskommunikasjon, selskapskommunikasjon og samfunnskontakt/politikk.

Satser på det kreative
De siste årene har satsingen på mer kreative løsninger stått høyt med etableringen av den kreative enheten Bisqit. Etableringen av Gambit Collective er å se i forlengelsen av denne satsingen.

- Vi skal fortsette å styrke oss innenfor det kreative og kommer både til å ansette og samarbeide med eksterne miljøer. Vi kan ikke ansette alle og da knytter vi til oss nære partnere som Gefühl i stedet. Med Gefühl på laget, styrker vi tilbudet vårt på visuell kommunikasjon, som gjør oss i stand til å holde hele den kreative gjennomføringen i vårt miljø. Det betyr at kundene kan forholde seg til ett miljø og en ansvarlig gjennom hele livsløpet til et kreativt prosjekt, sier Halvorsen.

Les også: Nærmer seg reklamebyråene

Daglig leder i Gefühl, Jens Werner Andersen, sier de «er ordentlig begeistret over samboerskapet med Gambit H+K».

- Vi har blitt godt kjent det siste året og sammen har vi gjort mange fine ting. Det gleder vi oss til å fortsette med. Den nye nærheten betyr at vi helt enkelt kan jobbe smartere. Smartere for oss, for Gambit H+K og kundene våre. Følelsen i mage og hode er overens; dette er starten på et hyggelig vennskap, sier han.

Blir samboere:

Gambits Marius Myhrvold sammen med sine nye samboere i Gefühl, fra venster Erik Louis Tvedt, Jens Werner Andersen og Tormod Glomnes. Foto: Christoffer Isdahl.

Blir Gambit-sjef etter 20 år i PR-byrået