Linn Mevold blir Chief Awesomeness Officer i Apriil: - En tittel det svinger av

- Jeg tror alle trenger litt mer konfetti og glitter i denne bransjen, sier Apriils nye CAO.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Ja, du leste riktig! Linn Mevold er offisielt Apriils første Chief Awesomeness Officer.

- Det må være tidenes stillingstittel, sier Linn Mevold fornøyd til Kampanje.

For et par uker siden fikk hun den nye bokstavkombinasjonen i tittelen sin og har siden vært Chief Awesomeness Officer i kommunikasjonsonsernet.

- Det er en tittel det virkelig svinger av. Og det er helt fantastisk å ha en sjef som gjør meg awesome og foreslo CAO-tittelen selv.

Hun trer dermed ut av rollen som innholdsleder og tar på seg en bredere rolle som en «tilrettelegger». Mevold har allerede jobbet mye med å sette sammen optimale team på tvers i Apriil for å møte kundenes behov best mulig. Dette skal hun fortsette med som CAO på fulltid.

- CAO er vår gøyale versjon av markedssjef, konfettiansvarlig, salgsleder og kommunikasjonssjef, bakt inn i en rolle. En av mine oppgaver blir å kartlegge hvilke behov kundene har og deretter sette sammen de teamene som fungerer best til hvert oppdrag der vi utnytter at vi har en enorm bredde på tvers i hele Apriil-huset.

Les mer: Samler Apriils PR-byråer i ett selskap: - Naturlig at vi slår sammen

- Jeg tror alle trenger litt mer konfetti og glitter i bransjen

Mevold skal fortsatt holde i innholdsproduksjon, men vil som CAO bruke mer tid på å være en strategisk kunderådgiver som jobber med å få inn oppdrag til hele byrå-gruppen. Etter at Apriil la ned innholdsbyrået hun ledet i fjor, er det ingen planer om å erstatte Mevolds rolle nå.

- Som alle andre i bransjen var det tøffe tider i fjor og vi omorganiserte oss på noen områder. Vårt fokus er langt mer breddeorientert, og det skal jeg som CAO jobbe for å løfte enda høyere.

I tiden fremover håper hun på flere gledesscener i bransjen.

- Det tror jeg alle trenger. Det har vært et tungt år og lite å juble for i bransjen, men nå håper vi at det skal snu og at pilene etter hvert skal peke oppover. Da jeg først fikk høre forslaget om CAO holdt jeg på å le meg i hjel, men jeg synes det er en helt fantastisk tittel og måtte bare kaste meg på. Jeg tror alle trenger litt mer konfetti og glitter på jobben i denne bransjen, så jeg håper at det dukker om noen flere CAO-er etter hvert. Det tror jeg bransjen hadde hatt godt av.

Har mer på lager:

Linn Mevold er klar med konfetti hver gang Apriil har noe å feire. Foto: Privat

- Det er definitivt den morsomste tittelen jeg noen gang har hatt

Etter et tungt 2023 ser hun allerede tendenser til lysere tider.

- Vi vet at det vil snu på et tidspunkt, selv om det er helt umulig å spå akkurat når det skjer. Vi lytter til markedet, men jeg kjenner allerede på en større positivitet blant kundene og ser at oppdragene blir større. Vi har som alle andre gjort nødvendige prioriteringer, og jeg har god tro på fart fremover.

Tilbakemeldingene om den nye stillingstittelen har skapt mye latter og glede på kontoret og blant kunder.

- Det begynte med en mailsignatur før jeg la ut et innlegg på LinkedIn torsdag kveld, men blant alle som har hørt det eller spurt om det er sant, har CAO-tittelen bare skapt god stemning – og det er jo aldri feil. Det er en morsom tittel samtidig som det ligger mye ansvar i rollen for å benytte hele bredden i Apriil og skape tette samspill. Det er definitivt den morsomste tittelen jeg noen gang har hatt og jeg er veldig takknemlig for at jeg har en sjef som ser muligheter og dytter oss fremover.

Chief Awesomeness Officer er vår gøyale versjon av markedsjef, konfettiansvarlig, salgsleder og kommunikasjonssjef, bakt inn i en rolle Linn Mevold, CAO i Apriil

- Det er ingen grunn til at konsernroller ikke kan piffes opp

Mannen bak tittelforslaget er Apriil-sjef Erik Samsonsen, som begynte i januar. Han mener Mevold er perfekt som CAO.

- Hun har en bred kompetanse som strategisk rådgiver, markedssjef og ideskaper. Og alt dette passet ikke inn i en standard tittel. Hun er rett og slett awesome, sier Samsonsen til Kampanje.

Les også: Byrågruppe får ny konsernsjef: - Motiverende 

Han ser ingen grunn til at Apriil som konsern ikke skal kunne vise at de er lekne.

- Det er ingen grunn til at konsernroller ikke kan piffes opp litt. Vi er jo tross alt et kreativt miljø. Og jeg er helt enig med Linn – vi trenger mer konfetti i bransjen.

Samsonsen ble hentet inn som Tina Stieglers erstatter og begynte som leder i byråhuset Apriil og som konserndirektør i Media Bergen 1. januar i år. Han forlot teknologiselskapet Atea etter 14 år og leder totalt 150 ansatte.

- Så langt har det vært veldig gøy og krevende for min del å møte så mange nye folk. Det har vært mye å sette seg inn i på kort tid, men jeg har kommet til et lekent miljø med veldig flinke folk. Som alle andre har vi ting å jobbe med, men jeg angrer ikke på valget.

- Kan vi forvente flere utradisjonelle stillingstitler i Apriil fremover?

- Det skal du ikke se bort ifra, avslutter han.

Leken:

Apriil-sjef og konserndirektør i Media Bergen Erik Samsonsen, står bak Chief Aweesomeness Officer-tittelen til Mevold.

Linn Mevold blir Chief Awesomeness Officer i Apriil: - En tittel det svinger av