Sponsorekspert overrasket over Braathens Rema 1000-avtale: - Smart

Samarbeidet hadde ikke vært mulig om Lucas Braathen fortsatt hadde kjørt for Norge, forteller sponsorsjef i Rema 1000.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Øyvind Hofsrud Journalist

- På en måte vil jeg si at det var et litt overraskende valg, sier daglig leder i Sponsor Insight Vegard Arntsen, til Kampanje.

Under en pressekonferanse torsdag kunngjorde alpinist Lucas Braathen at han og Rema 1000 inngår et sponsorsamarbeid.

- Jeg forventet vel et mer globalt sponsorsamarbeid, ettersom han fra nå av skal representere Brasil, sier Arntsen.

Les også: Rema 1000 sponser Lucas Braathen: - Sterk og tydelig

Det var bare to dager før sesongens første verdenscuprenn i alpint at Braathen kalte inn til pressekonferanse for å dele at han var ferdig som alpinist. Det skjedde etter en langvarig konflikt om bilderettigheter og reklameoppdrag for andre sponsorer utenfor Skiforbundets avtaler.  

Tidligere i år begynte ryktene å svirre om et Braathen comeback, og forrige uke ble det bekreftet av Braathen selv at han gjør comeback med det brasilianske flagget på brystet. Nå er han klar for neste sesong, med Rema 1000 i ryggen.

- Er det carte blanche hos Brasil om egne sponsorsamarbeid?

- Nei, det er det ikke. Men denne avtalen er godkjent, sier far og manager, Bjørn Braathen, til Kampanje.

- Hadde dette samarbeidet vært mulig hvis han fortsatt hadde vært på det norske landslaget?

- Nei, men verdiene som Lucas representerer ville vi gjerne samarbeidet om, uavhengig av dette, sier sponsorsjef i Rema 1000 Vidar Riseth.

Ferske tall fra Sponsor Insight viser at Lucas Braathen ligger på 38. plass over de best likte idrettsutøvere i Norge. Han har klatret 34 plasser siden 2021.

Les også: Sponsormarkedet runder seks milliarder – her er de heteste sponsorprofilene

- Det kan nok tenkes at det var et strategisk lurt valg

På spørsmål om han tror det var viktig for Braathen å inngå et norsk samarbeid for å ikke lukke den norske sponsor-døren, svarer Arntsen følgende:

- Det kan nok tenkes at det var et strategisk lurt valg. Men jeg må jo si at det var smart av Rema 1000. Dette var uventet og det skaper oppmerksomhet, så sånn sett tenker jeg at det er et spennende samarbeid for begge parter. For det var ikke første som slo meg at Rema 1000 og Braathen skulle finne sammen.

Under torsdagens pressekonferanse adresserte alpinstjernen inkludering og det å være seg selv.

- Rema 1000 er et firma som har som kjerneverdi å forebygge utenforskap og fremme inkludering og mangfold. Mitt overordnede mål er at jeg skal være en ambassadør for å skape bredde og aksept for annerledeshet i idretten. For min del var det en naturlig match, sa Lucas Braathen på dagens pressekonferanse.

Rema 1000-samarbeidet inkluderer også et bidrag til Braathens stiftelse LUCI.

- Det viser jo at det er noe mer bak og ikke bare en logo på en drakt. Det åpner opp for at Rema 1000 kan fronte noe som er viktig for dem med en ambassadør som har troverdighet. Og det gir jo mening, selv om jeg synes det er et overraskende valg, sier Arntsen og fortsetter:

- Men det har jo vist seg for Coop og deres Northug-samarbeid at det ikke er en dum retning å gå. Og det er all grunn til å tro at Braathen kommer til å være en god fanebærer for inkludering og alt han representerer.

Dette er det første sponsorsamarbeidet Braathen inngår etter at han brøt med Skiforbundet i fjor.

Les også: Telenor om Braathen-konflikten: - Burde helt sikkert vært kjørt på en annen måte

- Målgruppen er alle

Braathen har allerede stilte opp i en reklamekampanje for det svenske klesmerket J. Lindeberg. Denne kampanjen var for øvrig en katalysator i det som ble et brudd mellom Braathen og Norge ettersom Norges Skiforbund har en avtale med Helly Hansen.

I tillegg er Braathen sponset av blant annet Red Bull. Nå har han altså også fått Reitan-gruppen i ryggen. På dagens pressekonferanse understreket partene hvor viktig arbeidet for aksept av annerledeshet og mangfold vil være.

- Vi er veldig glade i å støtte sterke og tydelige kultur- og idrettspersonligheter. Du går inn i rekken av sterke individer som vi samarbeider med, og vi gleder oss først og fremst til å få deg tilbake i bakken, sa administrerende direktør i Rema 1000 Ole Robert Reitan.

- Hvem er målgruppen med Braathen-samarbeidet?

- Målgruppen er alle. Det å ha et stort rom for annerledeshet og inkludering ligger som et viktig verdigrunnlag hos Rema 1000, og det mener vi er viktig uavhengig av om det er på jobb eller på idrettsbanen, sier sponsorsjef Riseth til Kampanje.

- Det at Braathen har brutt med Norge – hva gjør det med han som sponsorobjekt?

- Rema 1000 er ikke part, og tar ikke parti i denne saken. Rema 1000 er hovedsponsor for Norges håndballforbund, og støtter helhjertet opp om den norske idrettsmodellen. Samtidig er det også en viktig verdi i Rema 1000 at det skal være plass til alle og lov å være annerledes, både på jobb eller på idrettsarenaen, sier Riseth.

Sponsorekspert overrasket over Braathens Rema 1000-avtale: - Smart