Gründere vil revolusjonere podkast-markedet med KI: - Oppsummerer innholdet

- Kunstig intelligens vil snu opp-ned på mange bransjer, og kommunikasjonsbransjen er ikke et unntak, sier de to gründerne.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Annabel Øverbye Dangreville og Nicholas Kristoffersen står bak det nye selskapet ListenAlert, som skal tilby kommunikasjonsbransjen et helt nytt verktøy for overvåking av lydmedier, og i første omgang podkaster.

Ved hjelp av kunstig intelligens transkriberer og sammenfatter ListenAlert omtale av merkevarer, personer eller temaer i podkaster. Verktøyet kan også brukes til å overvåke konkurrenter og bransjetrender.

- Kunstig intelligens vil snu opp-ned på mange bransjer, og kommunikasjonsbransjen er ikke et unntak, sier Annabel Øverbye Dangreville, som er administrerende direktør i ListenAlert.

Les også: Har sendt over 50 millioner kroner tilbake til podkast-produsente

Ble matchet

Hun er en fransk teknologiprofil som har bodd i Norge i ni år. Sist var hun markedsdirektør for influencer-plattformen inzpire.me, og hun har også jobbet i Kantar og ForgeRock.

Hennes nye partner Nicholas Kristoffersen har blant annet jobbet som konsulent for det norske startup-selskapet Bookis og som brukeropplevelse- og innovasjonssjef i Retriever.

De fant hverandre på et inkubatorprogram i regi av oppstartsfondet Antler i fjor høst. Der møttes 50 gründere som alle har et mål om å starte egne selskaper.

- Nicholas hadde jobbet med dette verktøyet på siden av andre prosjekter en stund og hadde lyst til å fortsette med det etter programmet. Han tar seg av produktutvikling, mens med min erfaring fra inzpire.me og fra medie- og markedsføringsbransjen, er det naturlig for meg å ta meg av den kommersielle siden av selskapet.

- En spennende tid

Det er flere grunner til at podkastmarkedet er interessant for duoen. Dangreville peker blant annet på den store veksten i lyttertall. Ifølge Den store podkastrapporten lytter 46 prosent av alle nordmenn til podkast i dag.

- Podkast gir mer kontekst, er mer rått og mindre redigert innhold enn andre medier, sosiale medier inkludert. Det dekker alle nisjer og det finnes mye unik innsikt å hente her.

Gründeren er ikke bekymret for å kaste seg inn i en gründertilværelse i usikre tider.

- Det er først og fremst en spennende tid for bransjen på grunn av kunstig intelligens, sier hun.

ListenAlert bruker kunstig intelligens for å analysere hva som blir sagt i podkaster.

- Vi bruker KI til å forstå det som blir sagt om for eksempel et selskap eller en person i podkaster. KI hjelper oss også med å oppsummere innholdet. Denne funksjonen sparer tid og er nyttig for alle brukere, spesielt for selskaper som blir nevnt hyppig.

Må se på partnerskap

Målgruppen er kommunikasjonsbyråer og annonsører, og ettersom verktøyet bruker kunstig intelligens i flere språk, kan franske Annabel Øverbye Dangreville og halvt amerikanske Nicholas Kristoffersen også jakte kunder utenfor Norges grenser.

Foreløpig er verktøyet imidlertid begrenset til å overvåke podkaster utenfor betalingsmur.

- Er det en utfordring at flere podkaster legges bak betalingsmur?

- I fremtiden må vi inngå partnerskap med selskaper som publiserer podkaster bak betalingsmur, men foreløpig er det mer enn nok av innhold å overvåke blant det som ligger fritt tilgjengelig.

Her er de mest nevnte personene i norske podkaster de siste 30 dagene ifølge ListenAlert: Putin og Rashford på omtaletoppen

  • Norske politiske figurer: Erna Solberg (nevnt ca. 50 ganger), kong Harald (ca. 35 ganger), Jonas Gahr Støre (ca. 26 ganger) og Jens Stoltenberg (ca. 23 ganger)
  • Internasjonale politiske figurer: Vladimir Putin (ca. 115 ganger), Alexei Navalny (ca. 67 ganger), Joe Biden (ca. 31 ganger) og Donald Trump (ca. 22 ganger)
  • Innen sportskategorien: Marcus Rashford (ca. 94 ganger), Erik ten Hag (ca. 92 ganger) og Erling Haaland (ca. 53 ganger).

Gründere vil revolusjonere podkast-markedet med KI: - Oppsummerer innholdet