Han er årets radiotalent - lager podkast «på kanten»

- Jeg bare elsker radio, det er et dritkult format, sier radiojournalist Sindre Reinholt fra Stavanger Aftenblad.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

Fredag forrige uke gikk den årlige radiokonkurransen Prix Radio av stabelen, hvor NRK og P4 stakk av med flest priser. Prisen for «Årets talent» gikk til Sindre Reinholt. Selv beskriver han prisen som en enorm anerkjennelse.
 
- Det er utrolig stas. Jeg har jobbet knallhardt og det er gøy å se at folk liker det jeg har gjort, sier han til Kampanje.
 
Han innrømmer at han ikke hadde noen formening om han kom til å vinne på forhånd.
 
- Jeg ble ikke overrasket, men det kunne gått alle mulige veier. Jeg er veldig glad for at det ble som det ble, sier han.
 
Les også: Oppdatert er årets podkast - her er alle radiovinnerne

En spesiell opplevelse

Han forteller at det var nervepirrende å være en av de nominerte i Prix Radio, særlig med tanke på hvor flinke de andre nominerte er. Som mye annet i år ble de fysiske arrangementene rundt Prix Radio avlyst, og Reinholt hadde en noe spesiell opplevelse rundt prisutdelingen:
 
- Jeg skulle besøke kjæresten i Bergen som akkurat har kjøpt ny leilighet. Syv minutter før utdelingen satt jeg i taxien og klarte ikke koble til sendingen. Jeg visste ikke hvor leiligheten hennes lå, og måtte derfor løpe gjennom brosteinsgatene i Bergen mens jeg ventet på prisen, sier han og legger til:
 
- Jeg klarte ikke å anerkjenne at hun hadde kjøpt leilighet en gang, hodet mitt var et helt annet sted.

- Jeg digger NRK

Reinholt er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, hvor han ble uteksaminert i fjor. Samtidig som han studerte jobbet han også for NRK, både gjennom semestrene og på sommeren.

Etter utdanningen har han vært innom P3, «Juntafil», vært DJ, sidekick og hatt julesendinger. Han har også vært reporter i «Norgesglasset» på P1 og i «Dagens P1». 
 
- Jeg bare elsker radio, det er et dritkult format, sier Reinholt.
 
Han jobbet for NRK i litt over et år, og forteller at han har hatt minst fire kontrakter siden han ble ferdig utdannet.
 
- Jeg har valgt å jobbe med de prosjektene jeg syns er kulest, og NRK har hatt masse kult. Jeg digger NRK, sier han.

Lager podkast «på kanten»

Nå jobber han for Stavanger Aftenblad, i Ung-redaksjonen Byas. Der jobber han med podkasten «Smellen» som handler om å lære av andres feil. Reinholt forteller at de ønsker å være litt «på kanten».
 
- Vi prøver å gå i sømmene på problemene folk har eller tabbene de har gjort. Vi snakker både med fulle folk på byen og eksperter for å få gode tips, sier han.
 
Han beskriver podkast-prosjektet som veldig spennende og god trening når det gjelder produksjon. Hva som skjer når prosjektet er ferdig til nyttår vet han ikke.
 
- En ting som er sikkert er at jeg har lyst til å jobbe med radio, jeg elsker radio, gjentar han.
 
Han forteller at det er flere ting han har lyst til å jobbe med, og trekker frem dokumentarer som en av dem. Likevel poengterer han at det ikke er sikkert han får drømmejobben etter nyttår.
 
- Man får jo ikke til alt, så man må ta ting som de kommer, sier Reinholt.
 
- Jeg aner ikke hva fremtiden bringer, men jeg er helt sikker på at det blir fett, avslutter han.

Han er årets radiotalent - lager podkast «på kanten»