Bilutfordrer bryter med Trigger etter ett år - Bertel O. Steen og Sparebank 1 tar en u-sving etter megapitsj

- Det må stemme på begge sider, sier markedssjef i Fleks, som allerede har funnet et nytt byrå.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Det er bare et drøyt år siden Trigger gikk seirende ut av byråkonkurransen til Fleks, et bilabonnementselskap som på den tiden var heleid av bilimportøren Bertel O. Steen. Hele 18 byråer var med i konkurransen som ble beskrevet som «inspirerende» og «lærererik» av Triggers kundekonsulent.

Ifølge markedssjefen i Fleks, Lasse Heimberg, var det evnen til å tenke utradisjonelt som ble avgjørende for at valget falt på Trigger.

- Trigger er rett og slett «ganske fleks» i både struktur og holdning, sa han.

Nå har samarbeidet likevel nådd bristepunktet, under ett år etter at partene fant sammen.

Markedssjefen i Fleks bekrefter overfor Kampanje at de har byttet ut Trigger med Maverix, som allerede er i gang med produksjonen.

- Trigger gjorde et solid stykke arbeid for oss. Det ligger ikke noe misnøye bak avgjørelsen, men vi oppdaget at vi passer bedre med Maverix i den fasen vi er inne i akkurat nå, sier Lasse Heimberg til Kampanje.

- Har gått i et vanvittig tempo

Maverix, som ble startet av de to tidligere McCann-toppene Linda Nordheim og Paal Tarjei Aasheim samt eks-TV 2-redaktør Jan Ove Årsæther, deltok i fjorårets pitsj, og selv om de ikke vant den gangen, forteller Heimberg at de ble godt kjent med hverandre allerede da.

- Jeg regner med at dette ikke var det utfallet dere hadde sett for dere. Hvorfor lyktes dere ikke med fjorårets byråkonkurranse? 

- All honnør til Trigger. De er et fantastisk byrå på veldig mange måter, men det handler litt om tankesettet, på en måte. Det man ønsker å få til må stemme på begge sider. Det er ikke noe galt med Trigger. Det kan hende de er enda mer riktig for oss i fremtiden, men akkurat der vi er nå, tror vi Maverix passer oss bedre.

Trigger rakk å utvikle en overordnet, langsiktig strategi for merkevare og posisjonering for Fleks, og i sommer rullet de ut de første reklamefilmene for selskapet.

Les mer: Bilutfordrer går på lufta med sin første kampanje

- Hva slags fase er dere inne i nå? 

- Vi er i en veldig bratt vekstfase. Vi har blitt Norges største bilabonnement på veldig kort tid, selv om vi ikke var de første som begynte med det. Det har gått i et vanvittig tempo. Nå nærmer vi oss 2000 biler i porteføljen, så det har vært et veldig stort sprang. 

Fleks er denne uken aktuell med en ny reklamefilm signert Maverix, som har et mer informativt preg og forklarer hvordan tjenesten fungerer i detalj. Den skal i første omgang vises på nett. 

- Men det er TV-kvalitet på det også, så vi utelukker ikke å gå på TV. Det viktigste er å få flest mulig til å forstå at det finnes bedre måter å ha bil på.

Fleks er også sponsor av «Norges nye megahit» som er TV 2s store lørdagssatsing på tampen av året.

- Dette er en del av den veldig store kunnskapsbyggingen som må til i markedet for å forklare hva dette er for noe. Det er et kjempestort stykke arbeid, men det går definitivt riktig vei. 

Se den nye filmen her:

Trigger-sjef: - Naturlig at det blir endringer

Daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen, forteller at det er en god tone mellom dem og Flex, selv om samarbeidet tok slutt under ett år etter at det begynte.

- Det er litt sånn det er når man er en startup. Det skjer mye og man får andre behov underveis. Akkurat i den fasen de er i nå, har de valgt å samarbeide med Maverix, sier hun.

- Betyr det at byråkonkurransen ikke ga et godt bilde på hva slags leveranser de trengte? 

- I en byråkonkurranse får du én oppgave, men når du er i en startup-situasjon så endrer behovene seg. Det har skjedd ting internt hos dem også som gjør at det er naturlig at det blir endringer på retning.

Trigger-sjefen vil ikke spesifisere hva hun mener her, men det er på det rene at siden de inngikk kontrakten med Fleks, har Sparebank 1 kommet inn og blitt likeverdige eiere sammen med Bertel O. Steen.

- Det pågår akkurat nå en bransjedebatt om slitne kommunikasjonsfolk. Dette var en omfattende byråkonkurranse med 18 byråer, er det heldig at samarbeidet tar slutt etter et år, med tanke på innsatsen dere har lagt ned? 

- Jeg skjønner godt diskusjonen som går nå om slitasje og byråpitsjer. Det er vurderinger vi gjør hele tiden, og vi vet ofte ikke hvor mange som er involvert. Akkurat denne prosessen opplevde vi som ryddig, selv om man gjerne vil jobbe langsiktig med kundene. Men kundene er forskjellige, og det må vi forholde oss til.

Bilutfordrer bryter med Trigger etter ett år - Bertel O. Steen og Sparebank 1 tar en u-sving etter megapitsj