Tine-direktør slutter etter 22 år - går til konkurrenten

Frode Fimreite har vært ansvarlig for Tine-merkevaren.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Fredag slapp Tine nyheten om at de gjør store endringer i konsernledelsen ved å slå sammen de tre kommersielle avdelingene i selskapet under én leder. Det blir Anne-Beth Freuchen, som får stillingstittelen visekonsernsjef med kommersielt ansvar. 

Freuchen kommer fra Orkla, hvor hun blant annet har vært leder for forretningsområdet Orkla Foods Nordics & Baltics og Orkla Confectionery & Snacks. Hun tiltrer stillingen 1. februar.

Les mer: Store endringer i Tine - Orkla-topp blir ny kommersiell sjef

Dagens markedsdirektør, Rick Lawrence, fortsetter i konsernledelsen med et dedikert ansvar for Tines datterselskaper.  Dagens leder for Tine Partner, Terje Døsrønningen, får en «sentral» rolle i den nye kommersielle organisasjonen, mens Vegard Gillebo som leder salg dagligvare, er på vei ut av organisasjonen.

Det er også, Frode Fimreite, som har vært en del av konsernet i 22 år. De to siste årene har han vært direktør for Tine-merket og hatt ansvaret for merkevaren i alle kanaler, sponsorsvirksomheten, design og emballasje. Før det har han vært direktør for markedsområdet ost og kategoridirektør for drikke, blant mye annet.

Nå bekrefter han overfor Kampanje at han hadde sin siste dag 1. oktober, og at han akkurat nå befinner seg i karantene.

- Hvorfor sluttet du i Tine?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Fimreite til Kampanje.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå skal jeg jobbe for Mills, hvor jeg blir kategoridirektør.

- Kjempefint å få nye utfordringer

Selv om han ikke vil si hvorfor han forlater Tine, avviser han at det har en sammenheng med sammenslåingen av de tre kommersielle avdelingene.

- Nei, det har det ikke.

- Hvordan blir det å slutte i Tine etter så mange år?

- Det blir kjempefint å få nye utfordringer. Jeg har jobbet for melkefettet i mange år, og nå skal jeg jobbe for plantefettet. Jeg skal fortsette å jobbe for et norsk selskap, og sånn sett er det ganske likt Tine, selv om Mills er familieeid og ikke eid av bøndene. Jeg tror jeg kommer til å kjenne meg hjemme i Mills, sånn som jeg kjenner dem fra utsiden.

At Frode Fimreite slutter i Tine nå, er tilfeldig ifølge kommunikasjonsrådgiver Ingrid Wilberg Arnesen i Tine.

- Det vil alltid være direktører som begynner og slutter. Det er en naturlig del av å være et så stort konsern.

Tine-direktør slutter etter 22 år - går til konkurrenten