Ny Canal Digital-topp håndplukker fem byråer til reklame-kamp

Try må kjempe for å beholde reklame-millionene til Canal Digital. Se hvem reklamebyrået skal kjempe mot her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Forrige uke ble det klart at Norges største reklamebyrå Try mistet Vinmonopolet som kunde etter åtte års samarbeid. Nå må Try også ut å forsvare kontrakten som er knyttet til landets største tv-distributør, Canal Digital. Try har stått bak reklamen til satellitt-tv-distributøren i mer enn ti år og dermed fulgt tv-tilbyderen i mange krevende år der antallet abonnenter har falt jevnt og trutt. 

- Det stemmer at vi er i en prosess for hvem som skal være vårt byrå for neste periode etter vår eksisterende avtale med Try snart går ut. Det er vanlig praksis i Canal Digital og Telenor at vi evaluerer og gir ulike aktører muligheten til å presentere seg når avtaler utløper – og selvsagt noe vi også gjør for vår byråavtale, sier Canal Digitals nordiske markedsdirektør, Anna Pradzynska, til Kampanje.

- Hvilke byråer er invitert?

- I prosessen er det nå fem byråer med i tillegg til Try. Vi har allerede hatt flere gode møter og presentasjoner med høyt nivå på det vi har sett, og vi ser fram til etter hvert å lande avtalen med det som skal bli vår kreative partner fremover, sier hun.

Les også: 

Fem i finalen

Etter det Kampanje kjenner til er også Kitchen et av byråene som skal gi Try kamp om jobben. Dersom Kitchen går hele veien vil det være en ekstra fjær i hatten all den tid Publicis-søster Zenith kapret kundens mediekonto før jul i fjor. Canal Digital som totalkunde vil være et etterlengtet bevis på styrken i kommunikasjonskonsernets «The Power of One»-strategi.

De øvrige byråene i finalen var foruten Try og Kitchen, Schjærven, Morgenstern og Nord DDB.

- Vi kommenterer ikke new-biz prosesser enten vi er med eller ikke. På generelt grunnlag kan jeg si at disse prosessene ofte er forbundet med en eller annen form for taushetserklæring, sier reklamesjefen i Publicis i Norge, Haakon Dahl.

Canal Digital har de siste årene blitt stadig mer rendyrket som nordisk tv-distributør og blitt skilt mer og mer ut fra Telenor-merkevaren. I fjor byttet Canal Digital også ut mediebyrået og flyttet kontoen til nettopp Publicis. 

- Canal Digital har nylig spisset merkevarestrategien, og dette er også en del av bakgrunnen der vi nå ser etter kreativ partner som vil hjelpe oss å få det til liv på en ny og effektiv måte. I tillegg landet Canal Digital ny mediepartner i fjor, og det var basert på vårt ønske om å tenke nytt innen mediekanaler og vårt fokus på innovasjon, sier Anna Pradzynska.

I reklamebyrået Try ønsker man ikke å kommentere «en pågående pitsj» når Kampanje tar kontakt. 

- Vi er veldig fornøyde med Try

Anna Pradzynska tok over som nordisk markedsdirektør i Canal Digital sent på året i fjor og denne våren slapp hun sin første reklamekampanje. Det var også første filmen etter at Canal Digital på kabel og satellitt skilte lag og kabel-tv-virksomheten ble en dela av Telenor-merkevaren og som nå skal få Canal Digital-merkevaren til å skinne. 

- Først av alt vil vi si at vi er veldig fornøyde med det vi har gjort med Try disse årene, der vi synes vi har fått til mye kreativ og god kommunikasjon sammen i mange ulike prosjekter, i alt fra merkevare og profilering, til kampanjer og lanseringer. Likevel er det sunt for både kunde og byrå å evaluere samarbeidet etter en periode, og ikke minst invitere andre byråer inn til en presentasjon og bringe sine ideer for et potensielt samarbeid med seg, sier hun.

I løpet av tiden i Canal Digital har hun også investert mye på å bygge opp et inhouse miljø i Canal Digital.

- Vi har også de siste årene bygget et eget internt innholds- og partnerteam, og en betydelig del av kommunikasjonsutvikling og produksjon skjer i huset. Dette skaper også nye behov i leveransene fra eksterne partnere og byrå. Vi ønsker nå å skape et tett samarbeid mellom interne og eksterne ressurser der vi ser byrådelen som en naturlig utvidelse og komplement til det interne teamet, sier Pradzynska.

Les også: 

Ny Canal Digital-topp håndplukker fem byråer til reklame-kamp