Stordalen-byrå mister partnere: - Alltid en risiko når man ansetter de beste

Julie Remen Midtgarden er neste ut fra Storm Samfunn, bare måneder etter at Zaineb Al-Samarai forlot PR-byrået.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Onsdag ble det nye byrådet i Oslo presentert med byrådsleder Eirik Lae Solberg (H), i spissen. Fem byråder fra Høyre og tre fra Venstre utgjør det nye mannskapet, og blant disse finner vi tidligere leder i Storm Samfunn, Julie Remen Midtgarden

I juni forsvant også partner og grunnlegger Zaineb Al-Samarai, fra PR-byrået etter at hun ble valgt til ny idrettspresident.

- Det er alltid en risiko når man ansetter de beste, sier styreleder i Storm Samfunn, Per Valebrokk, til Kampanje.

Les mer: PR-sjef blir byråd i Oslo

- En fin bekreftelse om at vi faktisk har rekruttert de beste

Storm Samfunn ble etablert i 2021 av Midtgarden og Al-Samarai, og byrået kunne tidligere i år melde om millioninntekter i sitt første hele driftsår på over 7,6 millioner kroner. Selskapet endte opp med et resultat før skatt på nesten 1,3 millioner kroner i 2022. 

De tre selskapene Storm Samfunn, Storm Communications og det nyetablerte reklamebyrået Smeh, eies av Storm Holdings der Petter Stordalen, Per Valebrokk og Marius Parmann er eierne. Sistnevnte er byråleder i Storm Communications.

- Vi vet at våre ansatte er dyktige og attraktive, og får muligheter de noen ganger må takke ja til. Men det har aldri vært noe alternativ for oss å ikke hente de aller beste, i frykt av dette. Vi er nødt til å ha de sterkeste på laget, sier Valebrokk, og legger til at det er synd å miste både Midtgarden og Al-Samarai.

- Når det er sagt, så er det ingen tvil om at vi er utrolig stolte av å se hvor de er i dag. Og vi liker å tro at Storm har vært en liten del av det, og at erfaringen herfra har vært nyttig og gjør dem enda bedre i jobbene sine.

Midtgarden har allerede en lang politisk karriere å se tilbake på, og har sittet i Høyres stortingsgruppe ved to tidligere anledninger, jobbet i Kunnskapsdepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet, i tillegg til å ha vært presseansvarlig for byrådet i 2014 og 2015.

Styrelederen tar det som et kompliment at Storm-talenter går videre i topp-stillinger.

- Det er alltid trist å miste fine folk, men det er en fin bekreftelse på at vi faktisk har rekruttert de beste. Julie er nok en bekreftelse på dette, og det er et fint signal å sende til nye folk som kanskje vurderer oss.

Styreleder:

- Det er alltid trist å miste fine folk, men det er en fin bekreftelse på at vi faktisk har rekruttert de beste, sier Per Valebrokk. Foto: Storm Samfunn

- Det er store sko å fylle

Valebrokk bekrefter at Storm-huset, i likhet med resten av kommunikasjonsbransjen har fått kjenne på tøffere tider, men likevel står i en posisjon hvor de kan rekruttere flere.

- Vi skal ha inn nye folk, det er sikkert. Men om det blir partnere eller rådgivere har vi ikke låst oss på ennå. En av våre styrker er at vi har en stor variasjon i kundeporteføljen, også ser vi at det har vært særlig lønnsomt å jobbe innen politisk kommunikasjon.

- Hva er rekrutterings-hemmeligheten deres som sikrer nye topp-stillinger?

- Jeg vet ikke om vi har noen hemmeligheter, men vi er opptatt av å bygge kultur. Det skal være gøy på jobb, og vi skal være åpne og ærlige med hverandre og kundene våre. Men det brukes mye tid på rekruttering og det kan være mange møter før vi henter inn nye folk. Det skyldes at vi er opptatt av at begge parter har tro på hverandre - fordi det er eneste måten vi kan bygge et skikkelig bra byrå.

Partner og rådgiver Peter Markovski ble raskt utpekt til å ta over etter Midtgarden.

- Det er store sko å fylle etter Julie, men det kommer han til å klare helt fint. Ikke bare er Peter en dyktig rådgiver med et godt hode, han har også evne til å få folk med seg. Det tok ikke lang tid før vi landet på han som erstatter, og det viser at vi har lykkes med rekruttering når vi har andre som helt naturlig og sømløst kan innta en ny rolle.

Som følge av Midtgardens oppsigelse må hun selge seg ut av selskapet. Det samme måtte Al-Samarai da hun forsvant til Norges Idrettsforbund. Midtgarden har eid 12,5 prosent, og det er kun det formelle som gjenstår, får Kampanje opplyst.

Etter at den nye Oslo-byrådet ble presentert, var SV og Omar Samy Gamal, raskt ute og stilte habilitetsspørsmål om utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden.

- Her kommer det på en byråd som helt klart kommer til å ha interessekonflikter i sin nye jobb. Det må følges godt opp, uttalte Gamal til NTB.

Les mer: SV stiller habilitetsspørsmål om tidligere PR-topp i det nye byrådet

Det har foreløpig ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Midtgarden.

Stordalen-byrå mister partnere: - Alltid en risiko når man ansetter de beste