Ny sjef fra reklamebransjen skal få fart på Gyro igjen: - Alt ligger til rette for at byrået skal ta et neste steg

Etter at omsetningen stupte med 120 millioner kroner i fjor, er det Trine Weidal som tar på seg jobben med snu den gamle eventskuta.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Til tross for svake fjorårstall, har den nye sjefen i Gyro, Trine Weidal, klokkertro på selskapet fremover. Hun startet opp for en måneds tiden siden og tar over etter Jomar Selvaag som daglig leder i eventbyrået.

- Det var en mulighet jeg ikke klarte å si nei til. Å komme til et miljø jeg mener er Norge sterkeste merkevare innen event, var rett og slett en fantastisk mulighet. Jeg har også fulgt med på byrået noen år etter å ha jobbet med Gyro tilbake i 2008 da vi reposisjonerte Hydro. Så jeg har alltid hatt Gyro på radaren, sier hun.

Weidal bygget i sin tid opp reklameavdelingen til Creuna, som hadde Hydro som kunde. De siste årene har hun hatt lederstillinger i flere byråer, blant annet Mediafront, McCann, DayTwo og nå sist Hyper. Her har hun har hatt kundeansvaret for en rekke store norske og internasjonale virksomheter. Hun sier hun ble kontaktet av Gyro da eierne ønsket å ta Gyro over i en mer strategisk og digital retning.

- Jeg synes dette passet veldig bra med min profil og min bakgrunn med merkevarer, reklame og kommunikasjon. Jeg har også alltid syntes det har vært veldig spennende å bygge sterke opplevelser enten gjennom digitale og interaktive løsninger eller gjennom opplevelsesbasert kommunikasjon. Det er jo noe Gyro gjør i dag allerede, men der jeg tror vi kan styrke oss ytterligere, sier hun.

Når det gjelder tradisjonelle eventer innrømmer Weidal at hun er litt mer «på ukjent grunn».

- Men her har vi så vi mange sterke og flinke folk i Gyro allerede, også får jeg heller fylle på med mitt merkevareperspektiv og dette som går på opplevelsesbasert kommunikasjon. 

Les også: 

Jeg en ambisjon om at vi skal være best og at vi skal være det miljøet de flinkeste folkene og kundene snur seg til fordi i Gyro gjør de noe som er helt ekstraordinært. Trine Weidal, ny Gyro-sjef

- Omsetningen i eventbransjen går ganske mye opp og ned

Den nye Gyro-sjefen sier hun tror «det bare blir viktigere og viktigere for merkevarer å bygge sterke relasjoner med forbrukerne» på en tid der hun mener «utfordringene for de tradisjonelle mediekanalene blir større». Her håper Weidal at hun kan gjøre Gyro enda mer synlig som byrå.

- Jeg kommer jo fra et digitalbyrå og har sett mye der, men det som har blåst meg litt av banen er hvor mye flinke folk som er på huset i Gyro med egen film- og motionavdeling og teknologer som utvikler avanserte VR-og AR-løsninger for å nevne noe, sier hun.

Tidligere i dag omtalte Kampanje tallene til Gyro som viste at omsetningen stupte med over 120 millioner kroner og det 30 år gamle selskapet la frem sitt første underskudd på 2000-tallet.

- Omsetningen falt en del i 2018 i Gyro, det gjorde deg ikke betenkt med tanke på å si ja til jobben?

- Nei, det gjorde ikke det. Jeg visste om det og disse omsetningstallene i eventbransjen går ganske mye opp og ned litt avhengig av omfanget i bruken av samarbeidspartnere og innkjøp. I Gyro ligger alt til rette for å ta neste steg igjen og med en så energisk og ambisiøs gjeng er jeg ganske avslappet når det gjelder akkurat det.

Gyro har kunder som Wallenius Wilhelmsen, DNB, NHO og Aker BP i stallen samt en rekke offentlige virksomheter som Enova, Miljøhovedstaden Oslo/Oslo Kommune og Statsbygg. Nylig hentet selskapet også inn Avinor på kundelista.

Vil ikke tallfeste omsetningsmål

Det er i Gyro de siste årene blitt gjennomført en rekke endringer som har resultert i både lederskifter og nedbemanninger.  Bare i 2018 ble antall årsverk redusert fra 42 til 30 årsverk.

- Det har vært jobbet mye med omstilling i Gyro de siste to årene, er den jobben sluttført eller er det noe du må fortsette med?

- Jeg føler jeg kommer til et ryddet og dekket bord og at omstillingene er blitt gjennomført. Her blir det bare full gass fremover selv om jeg også har fått et mandat om også å sette mitt preg på Gyro. Det kommer til å skje endringer, men det vil gå mer på hvor vi skal vokse og hva slags kompetanseområder vi skal legge til. Det blir endring med positivt fortegn. Kulturen i Gyro er knallsterk og folk har hjerte utenpå drakta og alle gleder seg til å bygge selskapet videre, sier hun. 

Hun sier hun har kjøpt seg et lysskilt som hun har hengende bak seg på kontoret hvor det står skrevet «Yes» som en påminnelse om at det alt er mulig.

- Gyro har en knallsterk posisjon i en bransje som utvikler seg i hurtigtogsfart, og det er fantastisk å bli del av dette kompetansemiljøet. Gyro har jo vært med å definere en hel bransje, og den opprinnelige kulturen og driven sitter i veggene her, sier Trine Weidal. 

Til Kampanje kunne største eier og frem til i dag byråleder Jomar Selvaag fortelle at han syntes 200 millioner kroner i omsetning var et greit mål for fremtiden. Weidal vil ikke tallfeste omsetningsmålet til det som en gang var landets største eventbyrå, 

- Jeg skal være litt forsiktig med å ta munnen for full etter bare fire uker i jobben, men om jeg ikke har definert og tallfestet et mål, har jeg i hvert fall en ambisjon om at vi skal være best og at vi skal være det miljøet både de flinkeste folkene og kundene snur seg til fordi i Gyro gjør de noe som er helt ekstraordinært. Det er en bra ambisjon å jobbe mot. Såpass cocky må det være lov å være, sier hun.

Selvaag trer til side

Styreleder i Gyro, Trond Kongrød, er full av lovord om sin nye sjef. 

- Gyro er i dag ansett som et av de sterkeste miljøene innenfor event og opplevelsesbasert kommunikasjon, og gjennom Trine Weidal får vi tilført ny kompetanse som blir viktig for å videreutvikle produkt- og tjenestespekteret vårt i digital og strategisk retning, sier han. 

Avtroppende daglig leder og største eier Jomar Selvaag kunne tirsdag fortelle Kampanje at han ikke har noen problemer med å gi Weidal daglig leder-jobbben. 

- Trer du til side med en viss lettelse?

- Ja, uten tvil. Dette gjør at jeg kan konsentrere meg om å være rådgiver fullt ut og fokusere på kunder og videreutvikle virksomheten som partner, sa Selvaag. 

Her ser du resultatene til Gyro AS for 2018. Alle tall i NOK. Underskudd i Gyro

Gyro 2018 2017 Endring
Omsetning 143,1 265,3 - 46 prosent
Driftsresultat - 1,1 15,1 -
Resultat før skatt - 1,2 15,0 -

Ny sjef fra reklamebransjen skal få fart på Gyro igjen: - Alt ligger til rette for at byrået skal ta et neste steg