Tidligere Foll-sjef starter nytt byrå: - Sjøkanten på Hamar trakk det lengste strået

Nå starter Ståle A. Møystad Østhaug opp nytt byrå på Innlandet.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- Det stemmer, jeg er jo opprinnelig fra Hamar og ettersom Hamaregionen får en stadig sterkere posisjon, i tillegg til at avstanden til Oslo bare blir mindre og mindre har det vært et godt valg for meg, sier Ståle A. Møystad Østhaug til Kampanje.

Etter mange år som partner og byråleder i det som en gang var kjent som Fjeldheim & Partners og senere Foll, er det kjent navn i norsk reklamesammenheng som nå starter opp et nytt byrå i Hamar-regionen. Allerede i sommer kunne Kampanje fortelle om flere endringer i den kreative ledelsen i Foll, men nå kan endelig Østhaug fortelle om planene hans for fremtiden.

- Etter å ha ledet Fjeldheim & Partners og Foll fra 2010 hvor vi gjorde det svært godt og utviklet bærekraftige og game changing-konsepter for mange store merkevare og kjeder, var det selvsagt en vanskelig beslutning å gi seg, men sjøkanten i Hamar dro det lengste strået, sier Østhaug.

Østhaug forsvant ut Foll-døren allerede i 2022, men at det har tatt tid før planene kunne bli kjent for offentligheten skyldtes en enkelt grunn.

- Jeg hadde en klausul i min aksjonæravtale som gjorde at karenstiden ble lang, sier han.

Les også: Lite igjen av «Rema 1000-byrået» Foll – over 100 mill. har forduftet fra topplinjen

- Tror på et nytt eventyr

Tilbake på Hamar skal Østhaug bygge det han kaller «et kraftsenter innen retail». Sammen med Anti Hamar og den nye store byråsatsingen til den nye lokalt, forankrede medie- og markedsføringsgruppen Kilde, skal reklameveteranen bygge opp Retale. Både Retale og Anti Hamar har Kilde og deres markedsførings- og byrågruppe Aspire på eiersiden.

- Strukturen minner om det vi hadde i Dinamo i våre glansdager på Lagåsen.  Jeg var jo med fra starten av i Dinamo-eventyret fra slutten av 1990-tallet og frem til 2004. Vi var, tør jeg påstå, først ute med et velfungerende og sømløst samarbeid på tvers av disipliner og fikk enorm suksess med det, sier Østhaug.

Kilde-gruppen er en familie av selskaper og spesialister innen journalistikk, nyhetsformidling, kommunikasjon, teknologi og forretningsutvikling med sterk tilknytning til det lokale mediehuset Hamar Arbeiderblad.

- Retale skal være fageksperter innen retail, samtidig som vi har tilgang på et komplett 360-graders tilbud fra andre søsterselskap i Kilde-familien, så jeg tror på et nytt eventyr, sier Østhaug.

- Alt salg er kommunikasjon

Ståle A. Møystad Østhaug legger til at Retale kommer til å samarbeide tett med Anti Hamar og andre miljøer i Kilde-gruppen og Aspire.

- Hvordan kom du i kontakt med Anti og Kilde?

- Det ble jo mye hjemmekontor under pandemien samtidig kom jeg i kontakt med Kjetil Wold på Hamar. Etter hvert ga det meg en god grunn for meg å gi meg i Foll og satse for fullt på Hamar, sier han.

Med seg på laget i Retale får den tidligere Foll-sjefen også med seg art director og konseptutvikler Henrik Ek. Ek har tidligere jobbet i Kitchen med ansvar for blant andre Meny.

- Henrik kjenner alle prosessene i leveransekjeden, alt fra kundeavis til store butikkonsepter og allerede levert på revitaliseringen av Sport 1, sier Østhaug.

Til grunn for arbeidet med kunder, mener Østhaug at det er en reise som begynner med innsikten du har om forbrukeradferden og som slutter med et salg.

- Hos Retale tror vi at alt salg er kommunikasjon, og vår visjon er å tilføre en kjede, et produkt eller en tjeneste en unik substans, eller verdi, sier han.

Tidligere Foll-sjef starter nytt byrå: - Sjøkanten på Hamar trakk det lengste strået