Det er Dagens Næringsliv som melder at reklamebyrået Drive McCann er konkurs. 

- Vi har slått oss konkurs, men har forhandlinger med bobestyrer om å komme i gang igjen. Jeg skal møte han om kort tid, sier daglig leder Bjørn Sloreby i Drive McCann til DN.

Selskapet fikk i 2018 et underskudd på 5,4 millioner kroner etter å ha omsatt for 87,6 millioner kroner.

Bobestyrer Jon Erling Skjørshammer sier til DN at selskapet har 18 millioner kroner i gjeld og bruttoverdier på 2,5 millioner kroner.

-Korona kom på toppen av alt. Vi var i god flyt, men mye måtte legges på hold. Det gjorde det ikke enklere for oss, men jeg skal ikke legge skylden på det. Viruset la seg på toppen av store utfordringer, sier Sloreby.

Sloreby tok over som sjef for Drive McCann da det ble besluttet å fusjonere reklamebyrået McCann med ekspressbyrået Drive, som Sloreby tidligere ledet. Det nye byrået bestod opprinnelig av rundt 50 personer, men teller i dag kun 30 personer.  

Les også: Slår sammen McCann-byråer – Sloreby blir ny sjef

Økonomisk har det vært mange blytunge år for McCann som ikke har tjent penger siden 2011. Omsetningen har over de samme åtte årene falt med nesten 140 millioner kroner og samlet underskudd er på rundt 50 millioner kroner. 

I 2016 kom tidligere rockestjerne fra Serbia, Srdjan  Saper, inn på eiersiden noe som førte til store endringer i ledelsen både i Norge og i Norden, der den kanskje største endringen var Linda Nordheims brå avgang. 

Les også: Hyppige utskiftninger i McCann i Norden

Les også: Norden-sjef Bonner-Davies: - McCanns prestasjoner har vært skuffende