Før sommeren ble det klart at Coops lavpriskjede Extra flyttet reklamekontoen fra Pol til We Are Live. Samarbeidet ble sparket i gang med en grillkampanje, og nå er det nye teamet klare for runde to.

Denne gangen dreier det seg om et helt nytt kommunikasjonskonsept kalt «Gjør det billig» og en reklamefilm med to familier som konkurrerer om å gjøre nettopp det.

- Tiden var moden for å spisse posisjon og tydeliggjøre at vi er hele Norges billigkjede. Det skal vi gjøre med den nye setningen og konseptet «Gjør det billig!», sier markedssjef i Extra, Kari Grothe Karlsen.

Hun ser for seg at dette er et konsept de kan bruke i lang tid fremover.

- Lavpris har vært i vekst i lang tid og det har Extra også. Og selv om Extra har rundt 1500 flere varelinjer enn de øvrige konkurrentene og således større utvalg så er det viktig for å oss å nå konsentrere oss om å bygge kjennskap til at Extra «Gjør det billig!». Dette henger også på Coop sitt overordnede kundeløfte om at det skal lønne seg å velge Coop, og Extra sitt prisløfte om å gjøre alt for at kundene skal handle ekstra billig. Setningen er også veldig anvendbar ettersom den kan brukes både som en oppfordring og som et faktum, sier hun.

Rådgiver og byråleder Herman Mueller Stormyr i We Are Live forteller at de har lært Extra å kjenne og mener at det nye konseptet gir kjeden et fint spillerom for å bygge en enda tydeligere lavprisposisjon.

- Setningen er enkel, og gir oss det vi trenger. En plattform for å kunne snakke om unike prisbevis, medlemsfordeler og billige dagligvarer knyttet opp mot både sesonger og varegrupper. Den snakker kundens språk og er enkel å dekode, sier han.

Filmene som nå lanseres er produsert av Einar Film og Torstein Bjørklund på regi. Det nye konseptet lanseres med filmer på TV, kino og digitalt samt radio og print.

I tillegg til Herman Mueller Stormyr, består teamet fra WAL av blant annet Fredrik Bjørn, Simen Frogner, Helle Jentsch, Kaja Isnes, André Hay og Martine Gulbrandsen.