Elektrokjeden Power er klare med to nye julefilmer. Hovedfilmen har premiere lørdag kveld, forteller nordisk markedssjef Johannes Ittelin-Brynildsen.
 
- Power er en julegavedestinasjon, men også stedet som har det du trenger til juleforberedelser med baking og rengjøring, julemusikk og filmkvelder. Derfor startet vi årets julekampanje allerede i starten av november, sier han.
 
Med seg på laget har de Schjærven Reklamebyrå. Deres brief var å skape julehistorier i konseptet «Legg ekstra power i julen». Ittelin-Brynildsen forteller at de umiddelbart falt for historiene.
 
- Ikke bare fordi de er fine i seg selv, men fordi de viser hvordan litt ekstra innsats og kreativitet kan gi stor glede og begeistring til dem rundt deg. Det matcher Power-identiteten på en svært god måte, utdyper han.

Se både førjulsfilmen og julefilmen nederst i saken.

Hollywood-regissør på laget
Tekstforfatter Jon Erik Skiælder i Schjærven forteller at det nye kommunikasjonskonseptet «Legg litt ekstra Power i det» danner bakgrunnen for julekampanjen.
 
- I julefilmene betyr det å legge ekstra tid og omtanke i både juleforberedelser og gaver, sier han og legger til:
 
- Vi heier på dem som gjør julen magisk for andre.
 
Produksjonsselskapet bak filmen er Motion Blur, med produsent Nina Lorentzen og eksekutiv produsent Espen Horn. Med seg på laget har de «Pirates of the Caribbean»-regissør Espen Sandberg. Han sto, ifølge kreatør Øyvind Leonsen, høyt på ønskelisten.
 
- Årsaken er Espens enorme erfaring, sans for detaljer og grep om personregi, sier han.
 
- «Salg kan kjøpes»
I tillegg til reklamefilmene, som skal gå på TV og sosiale medier, er kampanjen tatt ut i alle taktiske flater.
 
- Det er nettopp denne kombinasjonen av taktisk og emosjonell kommunikasjon som har vist seg å ha best dokumentert effekt, sier Knut Røse, konsulent i Schjærven.
 
Han forteller at Power har klatret jevnt og trutt oppover merkevaremålingene i det siste.
 
- Det er jo ekstra gøy å jobbe med en så proaktiv kunde som hele tiden ser fremover og som ønsker å investere i både taktiske og merkevarebyggende kampanjer, ikke bare til jul, men hele året, sier han.
 
Førjulsfilmen hadde premiere 2. november, mens julefilmen går på lufta 28. november.

Se begge filmene her: