Saken er oppdatert med den fire minutter lange versjonen av reklamefilmen.

Fjorårets reklamefilm «When Harry met Santa» ble en stor suksess for Posten og et endelig bevis på at selskapet har lykkes med strategien om å ta eierskap til julehøytiden i reklamepausen.

Historien om julenissen som falt pladask for Harry spredte seg langt ut over landets grenser og ble blant annet belønnet med gull i Cannes Lions. Her hjemme vanket det både Gullfisken og Grand Prix i Gullblyanten på filmen.

Les mer: Millioner verden over har sett Postens kjærlighetshistorie: - Vi er overveldet

Nå står Posten klare med den vanskelige oppfølgeren. De har valgt å fortelle en ny kjærlighetshistorie. Denne gangen mellom julenissen og Moder Jord.

I fjor satte Posten fokus på skeives rettigheter. I år er det klimaet som står på agendaen.

- Vi ser at klima og miljø er viktig og engasjerer spesielt de unge. Klimatoppmøtet i Sharm El Sheikh har vakt oppmerksomhet de siste ukene. Bevisene er klare – vi kan fortsatt gjøre noe for å nå 1,5 graders-målet, sier Monica Solberg, markedsdirektør for Posten og Bring.

Vil motivere andre
Siden 2012 har Posten-konsernet kuttet 51 prosent av sine CO2-utslipp og målet er at distribusjonen skal være utslippsfri innen 2030.

- Her ligger også nøkkelen, å snu det til noe positivt, se mulighetene og være en del av løsningen, sier Solberg.

Reklampanjen er utviklet av Pol og produsert av Art & Sciences. Bakgrunnen for ideen ligger i PWCs Klimaindeks som viser at blant de 100 største norske bedriftene er det kun ti som faktisk kutter utslipp i henhold til målene satt i Parisavtalen.

Kampanjen skal motivere andre bedrifter til å trappe opp utslippskuttene.

- Årets julefilm handler om klimaet, men i stedet for å fokusere på kalde tall og klimaangst, er dette en kjærlighetshistorie der vi har lagt vekt på mellommenneskelige følelser og relasjonene vi har til de som er nærmest oss, sier Rikke Sofie Jacobsen og Pia Emilie Lystad, kreatørene bak kampanjen i reklamebyrået Pol.

Unngår fotball-VM
Filmen har premiere på TV og kino søndag 20. november.

Det er samme dag som fotball-VM i Qatar starter på TV 2, men disse reklamepausene vil Posten unngå.

- Den vil ikke bli sendt i pausen under fotball-VM, sier kommunikasjonssjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten overfor Kampanje.

Han bekrefter at de har bedt TV 2 om å holde filmen unna sendingene fra det omstridte mesterskapet.

Se hele den fire minutter lange filmen her:


Se en kortere versjon som skal vises på TV her: