Navn: Therese Becke

Stilling: Daglig leder i Pol

Alder: 45

- Hva spiser og drikker du på julaften?

- Vi feirer hos min eldste bror og hans familie, der vi får servert ribbe med hjemmelaget tilbehør og en fantastisk saus som min bror bruker ikke mindre enn to dager på å tilberede. Til maten drikker vi rødvin, gjerne en Pinot Noir eller en Barbera som er godt balansert til ribben. Tradisjonen tro blir det en sen kveld med mye latter, gode historier og rødvin.  

Hvordan vil årets jul bli preget av energikrise og galopperende matpriser for deg og din familie?

- Jeg tror det er viktig at vi alle gir oss rom til å være litt bekymringsløse mellom slagene. Hos oss skal vi ta en pause fra de dystre nyhetsoverskriftene, og tillate oss å senke skuldrene med masse god mat og drikke, godt selskap og avslappende dager. Jeg håper på fine romjulsdager med skiturer i nypreppede langrennsspor, etterfulgt av peiskos, rødvin og klassiske julefilmer!

 - Om du skulle oppsummere 2022 med tre ord hvilke ord ville du valgt og hvorfor akkurat de ordene?

- Pol-kollegaene, post covid-perioden og usikkerhet. Nå har jeg rundet ett år her i Pol, og kollegaene mine fortsetter å imponere meg hele tiden, både faglig og sosialt også var det utrolig befriende da vi i februar kunne rydde bort munnbind og antibac, droppe hjemmekontor og en-meters regelen. Men da covid-restriksjonene ble opphevet fulgte turbulente tider, med Russlands invasjon av Ukraina, energikrise, råvareknapphet, inflasjon og økte renter, noe som har preget store deler av året.

- Hvilken person har imponert deg mest i 2022?

- Lise Klaveness. Hun holdt en uforglemmelig tale på FIFA-kongressen i mars, der hun sto opp og våget å si det som alle tenker, men som ingen andre tør å si, da hun rettet sterk kritikk mot FIFA midt i deres egen lekegrind. Hun gjentok kritikken i Europarådet i oktober, og viker ikke en tomme på budskapet til tross for press fra flere hold. Hun er virkelig et godt forbilde.  

- Hvem har stått bak årets PR-flause?

- Det må være Rudjord, Skarbø og Tjelta, og lanseringen av Nomi-klinikken på Frogner. Det å åpne en skjønnhetsklinikk er i seg selv ikke så kontroversielt, men at de blandet inn begrepet kvinnehelse i dette var en stor tabbe, og de hadde nok aldri sett for seg reaksjonene og raseriet som fulgte i kjølvannet av dette. Heldigvis kom det i det minste noe godt ut av det, debatten om kvinnehelse fikk et nødvendig løft.

- Hvordan synes du den norske mediedekningen av fotball-VM i Qatar har vært, og har du fått med deg noen kamper eller har du boikottet mesterskapet?

- Opp mot mesterskapet synes jeg norske medier har vært gode på å dekke de systematiske menneskerettighetsbruddene som er begått av vertskapslandet, og sette et kritisk søkelys på et korrupsjonsanklaget FIFA. Nå som mesterskapet er godt i gang dreies fokuset mer over mot det rent sportslige, hvilket er naturlig, men jeg håper at presset både mot FIFA og Qatar fortsetter også etter at lysene på finalestadion slukkes den 18.desember. Jeg har selv ikke sett noen kamper fra mesterskapet, uten at det nødvendigvis har vært et veldig tungt valg for meg.

- Hva er det første abonnementet du kommer til å kutte når økonomien blir trangere og hvorfor?

- Jeg er veldig glad i underholdning og nyheter på tvers av alle plattformer, men dersom jeg måtte kutte noe så er det nok dessverre helgeabonnementet på avisen som ryker. Kanskje jeg slipper litt av aldersangsten min når jeg kan henvise til noe jeg har hørt på en podcast fremfor at jeg har lest det i papiravisen…

 - Blir det vanskeligere å få gjennom de kreative ideene når kunder nå skal spare penger?

- Jeg har lyst til å si nei, all erfaring tilsier at de som tør å satse på merkebygging i nedgangstider også er de som kommer best ut av resesjoner, men sannheten vil nok tegne et litt annet bilde. Urolige og usikre tider gjør oss ofte risikoaverse, og da kan det være fristende å gå for noe som føles trygt, noe som «går opp» i kjente rammer og føringer, og noe som er lett å argumentere for videre i organisasjonen. Men ingenting hadde gledet mer enn om tiden vi står overfor nå faktisk hadde brutt med dette, og at flere hadde turt å satse på sterk kommunikasjon som kan stå ut og skape sterke, langsiktige resultater.

- Hva kommer til å prege 2023?

- Vi går inn i 2023 med økonomisk og politisk uro, inflasjon og økte renter, og som en konjunkturavhengig bransje må vi forvente oss en utfordrende periode fremover. Etter mange år med stabil vekst vil det være overraskende om det ikke blir en merkbar korreksjon i investeringene i 2023. Forhåpentligvis stabiliserer situasjonen seg relativt raskt, så vi kan håpe på et mer forutsigbart marked igjen. Det blir spennende å ta et tilbakeblikk i denne spalten om ett år!

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2022 kommer du til å huske best?

- Dette bildet tok jeg en knapp halvtime før hele Pol-gjengen skulle feire gull i filmkategorien i Cannes. Stille før stormen og bildene fra selve feiringen holder vi for oss selv. Det ble en magisk gullmiddag og - kveld som går inn i historiebøkene, der vi feiret hverandre og den fantastiske laginnsatsen som lå bak både denne og de andre prestasjonene vi var stolte over.

Stille før stormen:

Therese Becke plukker frem et bilde fra årets Cannes-festival der byrået hun leder tok gull i den gjeve filmkategorien. - Det var stille før stormen og bildene fra selve feiringen holder vi for oss selv, sier Pol-sjefen. Foto: Privat.