Citybox er en utfordrer i hotellbransjen og har ambisjoner om å bli en av Europas ledende lavpris-hotellkjeder. En del av markedsføringsstrategien til hotellkjeden er å gjøre ting på en litt mindre konvensjonell måte enn resten av bransjen. 

I disse dager kjører de en kampanje der to tilsynelatende svært kjente hotellkonger ramponerer en tilbudsplakat fra Citybox med spraylakk, klistremerker og maling.

Reklamestuntet er laget i samarbeid med reklamebyrået Morgenstern og har kulminerte i en «overvåkningsvideo» av nevnte hotellkonger, i sosiale medier. 

- Sjokkerende at billige hotellrom kan provosere så sterkt, sier markedsdirektør i Citybox, Dorthea Berge med et glimt i øyet.

Berge forteller at hensikten har vært å spille på humor, og å være så tydelig som mulig slik at ingen skal misforstå at dette bare er tull. 

- På få dager, og med et begrenset mediebudsjett, har vi fått flere hundre tusen visninger, og hundrevis av lattermilde og positive kommentarer. Folk elsker dette stuntet, sier hun. 

I kommentarfeltet spekuleres det blant annet i hvem disse skikkelsene er. 

- Vi har ikke selv konkludert med hvem disse to vandalene er. Men sosiale medier har en ganske klar formening. Håper bare vi unngår søksmål. Det har vi jo ikke råd til, sier Berge.

En av de som har funnet veien til kommentarfeltet er blant annet Strawberry-sjefen, Petter Stordalen. Han responderte med to latter emojier.

 

På Linkedin benekter Strawberry at de har noe å gjøre med hærverket og oppfordret samtidig Petter Stordalen til å komme seg på jobb fortest mulig. 

- Vi hadde jo en drøm om at enten Stordalen eller Thon skulle respondere. Når Strawberry og Stordalen responderer på denne måten er det nesten så vi tilgir vandalismen, avslutter Berge. 

 Her kan du se reklamefilmen: